Simona Halep a fost eliminată de către Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan / Halep: Petra Kvitova a jucat foarte bine azi, a lovit mingea cu putere, rareori a greşit

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) a pierdut, vineri, meciul cu sportiva cehă Petra Kvitova (poziţia a 16-a WTA), scor 1-6, 2-6, în semifinalele turneului de la Wuhan, China, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 2.589.000 de dolari.

4897 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost eliminată de către Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan / Halep: Petra Kvitova a jucat foarte bine azi, a lovit mingea cu putere, rareori a greşit

Simona Halep a fost eliminată de către Petra Kvitova în semifinalele turneului de la Wuhan (Imagine: Ovidiu Iordachi / Mediafax Foto)

Partida a durat o oră şi opt minute. Kvitova a jucat agresiv şi a servit excelent, cu patru aşi şi doar 6 puncte din 29 cedate pe primul serviciu. Forehand-ul Petrei a funcţionat foarte bine, în special în diagonală, prinzând-o pe picior greşit mai mereu pe Simona. Loviturile în forţă ale Kvitovei au avut câştig de cauză, în condiţiile în care Halep a jucat mult prea liftat.

Românca a comis mai puţine erori neforţate, 10, în comparaţie cu cele 16 ale cehoaicei. Halep a reuşit doar 7 puncte direct câştigătoare, spre deosebire de cele 34 ale Kvitovei.

Simona Halep câştigase toate confruntările precedente cu Petra Kvitova, trei la număr. Românca s-a impus în finala de la New Haven (în 2013, pe suprafaţă dură), în semifinale la Madrid (în 2014, pe zgură) şi în Fed Cup la Cluj-Napoca (în acest an, pe suprafaţă dură în sală).

"Petra a jucat foarte bine azi. A lovit mingea cu putere şi exact. Rareori a greşit. Era greu să fac ceva. Am încercat să-mi schimb puţin jocul, dar nu a fost suficient. Nu cred că am avut am cea mai bună idee în privinţa lucrurilor care trebuiau schimbate. Dar Petra a fost incredibilă. Comparativ cu celelalte confruntări cu ea, a lovit mult mai puternic şi a comis puţine erori azi. Este adevărat că eu am jucat puţin prea în spatele terenului, iar ea a avut timp să facă tot ce şi-a propus. Mingea puternică venită de la ea m-a împins în spate", a declarat Halep după meci pentru site-ul oficial al WTA.

Pentru parcursul de la Wuhan, Simona Halep va primi un cec în valoare de 117.770 de dolari şi 350 de puncte WTA. Românca s-a calificat, miercuri, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona are 14 trofee în palmares, dintre care trei în 2016 (Madrid, Bucureşti şi Montreal).

În finala de sâmbătă, Petra Kvitova o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova (locul 12 WTA). În optimi, jucătoarea din Cehia a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, liderul clasamentului mondial. Dacă se va impune, Kvitova poate urca pe locul 11 în clasament. Cibulkova poate ajune pe poziţia a şaptea WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici