Simona Halep completează cvintetul de românce calificate în turul secund la Australian Open

Toate cele 5 românce prezente din oficiu pe tabloul principal a competiţiei feminine de tenis de la Melbourne au trecut în turul secund, lista fiind închisă de Simona Halep, care s-a impus marţi dimineaţa în faţa polonezei Magdalena Frech (102 WTA), după un meci destul de încâlcit.

1233 afișări
Imaginea articolului Simona Halep completează cvintetul de românce calificate în turul secund la Australian Open

Simona Halep a învins în două seturi, cu 6-4, 6-3, după exact o oră şi jumătate de joc, la capătul unui meci muncit, cu multe break-uri.

Ambele seturi au debutat cu câte un schimb de amabilităţi, cele două cedându-şi reciproc primele game-uri de pe propriul serviciu.

În primul set, Simona Halep a fost condusă cu 1-2, dar a replicat imediat, câştigând 4 game-uri consecutive şi având şansa să închisă setul la la 5-2. Poloneza a mai avut o zvâcnire de orgoliu, recuperând un break, insufiecient însă pentru a reveni în set.

În debutul părţii secunde, Halep a cedat de două ori serviciul şi a fost condusă cu 1-3. Riposta a constat în alte 4 game-uri la rând, ce iau adus avantajul de 5-3 şi mai apoi, în game-ul 9 o primă minge de meci, contracarată de Frech, care a mai avut un avantaj, înainte de a ceda definitiv la cea de a doua minge de meci.

Simona Halep o va întâlni în turul doi pe câştigătoarea meciului dintre americana Katie Volynets (176 WTA) şi brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Pentru prezenţa în turul doi al Australian Open, Simona Halep va primi un premiu în bani de 102.200 dolari, precum şi 70 de puncte WTA.

În turul secund de la Melbourne s-au mai calificat Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, Irina Bara a ratat calificarea în turul secund.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici