Sorana Cîrstea a depăşit suma de trei milioane de dolari câştigată din tenis

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 97 WTA, a depăşit suma brută de trei milioane de dolari obţinută din premii după ce a evoluat în turul întâi al Australian Open, sportiva din Târgovişte fiind a doua în clasamentul all-time al câştigurilor româncelor, după Simona Halep, locul 3 WTA.

199 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea a depăşit suma de trei milioane de dolari câştigată din tenis

Sorana Cîrstea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cîrstea a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 6-0, de Alexandra Panova (Rusia), poziţia 150 în ierarhia mondială, şi va primi pentru prezenţa pe tabloul principal de simplu suma de 34.500 de dolari australieni, aproximativ 28.000 de dolari americani.

Potrivit statisticii prezentate de site-ul oficial al WTA, înainte de Australian Open, Cîrstea acumulase premii în valoare de 2,982 de milioane de dolari, astfel că ea a depăşit acum trei milioane de dolari.

Şi Monica Niculescu, locul 49 WTA, ar putea depăşi trei miloane de dolari, în cazul unui parcurs mai lung la Australian Open, la dublu.

Jucătoarea română cu cele mai mari premii obţinute este Simona Halep, care a câştigat peste 6,7 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici