Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al turneului de Mare Şlem de la Australian Open / Sorana Cîrstea: Nu stau foarte mult să conştientizez rezultatul, mă bucur pur şi simplu de victorie

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, sportivă aflată pe locul 78 în clasamentul mondial, s-a calificat, miercuri, în turul al treilea al turneului de Mare Şlem de la Australian Open, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii în valoare totală de 50 de milioane de dolari.

2238 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al turneului de Mare Şlem de la Australian Open / Sorana Cîrstea: Nu stau foarte mult să conştientizez rezultatul, mă bucur pur şi simplu de victorie

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 al turneului de Mare Şlem de la Australian Open (Imagine AFP)

În turul 2, Sorana Cîrstea a trecut, în minimum de seturi, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 10, scor 7-6 (7), 4-6, 6-1, într-o oră şi 35 de minute de joc.

Cele două sportive au reuşit câte un break în primul set, până la 6-6. În tie-break, Cîrstea s-a impus categoric, la unu. A urmat un al doilea set cu nu mai puţin de opt break-uri — trei reuşite de sportiva din Spania şi cinci de Cîrstea, care îşi egalează astfel cea mai bună performanţă a sa la Openul Australiei.

În urma calificării în turul 3 al turneului de la Melbourne, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 130.000 de dolari şi 130 de puncte în ierarhia mondială.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 26 de ani, a mai evoluat în turul 3 la Australian Open în 2012 şi în 2013.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, sportivă aflată pe locul 78 în clasamentul mondial, s-a calificat, miercuri, în turul al treilea al turneului de Mare Şlem de la Australian Open, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii în valoare totală de 50 de milioane de dolari.

În turul 2, Sorana Cîrstea a trecut, în minimum de seturi, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, cap de serie numărul 10, scor 7-6 (1), 6-3, într-o oră şi 35 de minute de joc.

"Sunt bucuroasă pentru faptul că am reuşit să termin în două seturi şi cred eu că am jucat destul de solid de-a lungul celor două seturi şi mi-am făcut treaba. Mi-am respectat planul pe care l-am avut şi, normal, sunt bucuroasă de victorie. Nu stau foarte mult să conştientizez rezultatul, mă bucur pur şi simplu de victoria de astăzi şi de mâine începem să pregătim meciul următor.

Pe final, e un pic normal să fii mai încordat, dar am reuşit să mă concentrez la fiecare punct şi să joc fiecare punct disciplinat, să nu mă gândesc că e 15-0 sau 40-15. Eu am o tactică pe care trebuie să o respect la fiecare punct. Cred eu că am făcut destul de bine lucrul acesta, chiar dacă au mai fost momente în care am făcut greşeli uşoare, dar mi-am văzut de treabă", a declarat Sorana Cîrstea, într-o conferinţă de presă.

Cât despre problema de la umăr, din cauza căreia a avut de suferit în trecut, Cîrstea a afirmat: "Sunt OK, sunt bine. Este o problemă pe care o voi avea pentru tot restul carierei. Însă, am învăţat să ajustez, îmi fac recuperarea zilnic şi pot să ţin sub control. Acum pot să mă antrenez normal, să servesc la capacitate maximă şi am început să ştiu când şi ce trebuie să fac".

În turul 3, Cîrstea o va întâlni pe americanca Alison Riske, ocupanta poziţiei 42 WTA, care a avansat în această rundă după o victorie în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cap de serie numărul 20, scor 7-6 (7), 4-6, 6-1.

Sorana Cîrstea a disputat până acum trei meciuri — toate pe suprafaţă dură — cu Alison Riske, iar românca le-a câştigat pe toate: în 2007, în calificări la US Open (6-2, 7-6), în 2013, în optimile de finală ale turneului de la Washington (3-6, 6-2, 6-3) şi în 2014, în optimile turneului de la Pattaya, Thailanda (6-3, 6-4).

"Nu ştiam cu cine joc, dar mi-a spus antrenorul meu, când făceam recuperarea, că joc cu Alison Riske. Prefer să joc împotriva unei fete pe care o ştiu deja. Pentru mine este mai greu când întâlnesc o jucătoare pentru prima dată", a mai spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea, în vârstă de 26 de ani, este singura jucătoare din România rămasă în competiţia de simplu de la Australian Open 2017. Simona Halep, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Ana Bogdan au fost eliminate în runda inaugurală, în timp ce Irina Begu a pierdut în turul 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici