Sorana Cîrstea se califică pentru a doua oară în carieră în optimile de finală la Australian Open

  • România are o a doua reprezentantă în optimile de finală ale Grand Slam-ului de la Melbourne, după ce a reuşit să o învingă în turul 3 pe favorita numărul 10, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova.
  • Românca îşi egalează astfel performanţa anterioară din 2017, de la turneul de la antipozi.
679 afișări
Imaginea articolului Sorana Cîrstea se califică pentru a doua oară în carieră în optimile de finală la Australian Open

Sorana Cîrstea a avut nevoie de 3 seturi pentru a se impune cu 6-3, 2-6, 6-2, după o oră şi 43 de minute.

Cîrstea a cedat primul game al meciului, pe propriul serviciu, Pavlyukenkova dând senzaţia că îşi va demonstra din start statutul de favorită. Românca a replicat imediat, câştigând următoarele 3 game-uri, din care două break-uri.

La 3-1 pentru Cîrstea, rusoaica a egalat situaţia la break-uri, ducând scorul la 3-2 şi având şansa de a egala pe propriul serviciu.

A fost momentul în care Cîrstea a reuşit să mai pună un break avans, cel care s-a dovedit decisiv în câştigarea setului, după ce fiecare sportivă şi-a valorificat avantajul serviciului.

Actul secund a debutat cu un 0-3 rapid, Pavlyucenkova având un break avans, pe care l-a păstrat până la final de set, pe care l-a încheiat cu un nou game câştigat contra serviciului. Cîrstea a avut două mingi de break, însă nu a reuşitsă le valorifice, iar faţă de primul set, în care a avut doar 4 erori neforţate, în actul secund a greşit de 9 ori, cu doar 3 lovituri direct câştigătoare, faţă de 10 ale rusoaicei.

Decisivul a început cu un break la 15 pentru Cîrstea, consolidat la 2-0 pe propriul serviciu. Momentul cheie al setului 3 a venit la 3-1, când Pavlyucenkova şi-a cedat serviciul cu o dublă greşeală, ducând avantajul româncei la 4-1, cu două break-uri avans.

Cîrstea a servit slab cu primul în game-ul 6, dar a reuşit totuşi să-l câştige, provocând o reacţie nervoasă a rusoaicei, care a ajuns în acel moment la 27 de erori neforţate.

În optimile de finală, Cîrstea o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek, favorita numărul 7 a competiţiei. Va fi prima confruntare a celor două, în circuitul profesionist.

Pentru accederea în cea de a doua săptămână la Australian Open, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 219.000 dolari şi 240 de puncte WTA.

În săptămâna a doua de la Australian Open s-a mai calificat şi Simona Halep, care va juca în optimi cu Alize Cornet.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici