Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt gata. Care este stadiul lucrărilor la arena din Giuleşti

  • Campionatul european de fotbel din 2020 a fost amânat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19.
  • Cele trei stadioane Steaua, Arcul de Triumf şi Giuleşti vor găzdui meciuri
271 afișări
Imaginea articolului Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt gata. Care este stadiul lucrărilor la arena din Giuleşti

Stadioanele Steaua şi Arcul de Triumf sunt gata. Care este stadiul lucrarilor la arena din Giuleşti

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a verificat marţi stadiul lucrărilor la Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti şi spune că a primit asigurări că arena va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai.

Obiectivul, în valoare de 33,5 milioane de euro, va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri şi, în prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 55%.

Astfel:
• au fost finalizate lucrările la suprastructură;
• structura metalică de rezistenţă a acoperişului este aproape finalizată;
• sunt în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperişului;
• se execută lucrări la faţada exterioară;
• se realizează compartimentări în interior;
• se lucrează la instalaţiile sanitare, electrice, de ventilaţie etc;
• au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafaţă de joc a arenei.

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Tot marţi, Cseke Attila a vizitat şi arenele Arcul de Triumf şi Steaua, ale căror lucrări au fost finalizate şi pentru care a început deja procesul de recepţie, în vederea predării acestora către beneficiari (Ministerul Tineretului şi Sportului, respectiv Ministerul Apărării Naţionale).

Cele trei stadioane sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin subprogramul ”Complexuri sportive”, derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici