Studiu IRES: Gigi Becali, cel mai respectat om din fotbalul românesc. Vezi cine sunt următorii

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, este cel mai respectat om din fotbalul românesc, după cum îl apreciază 17 la sută dintre români, conform unui raport de cercetare efectuat de IRES, intitulat "Românii şi fotbalul", remis agenţiei MEDIAFAX.

348 afișări
Imaginea articolului Studiu IRES: Gigi Becali, cel mai respectat om din fotbalul românesc. Vezi cine sunt următorii

Studiu IRES: Gigi Becali, cel mai respectat om din fotbalul românesc. Vezi cine sunt următorii (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Cei mai respectaţi oameni din fotbalul românesc sunt:

  • Gigi Becali (17 la sută)

  • Gică Hagi (15 la sută)

  • Gică Popescu, cu 4 la sută dintre menţiuni

  • Mircea Lucescu (3 la sută)

  • Cristian Borcea

  • Ionuţ Lupescu cu câte 2 la sută

Cu toate că este şi cel mai respectat om din fotbalul românesc, Gigi Becali este văzut şi drept omul care face de ruşine fotbalul românesc, întrunind cel mai mare număr de menţiuni - 19 la sută. Acesta este urmat de Mircea Sandu (8 la sută), Dumitru Dragomir (6 la sută), Adrian Mutu (3 la sută) şi de Adrian Mititelu (2 la sută).

91 la sută dintre români au auzit de Dumitru Dragomir; dintre aceştia au multă sau foarte multă încredere în el 13 la sută, în timp ce 78 la sută dintre ei au puţină sau foarte puţină încredere. Aceeaşi proporţie dintre respondenţi a auzit de Mircea Sandu, acesta bucurându-se de acelaşi nivel de încredere precum Dumitru Dragomir.

De Ionuţ Lupescu au auzit 87 la sută dintre români; 40 la sută dintre aceştia au multă sau foarte multă încredere în acesta, în timp ce 50 la sută au puţină sau foarte puţină încredere.

Ion Crăciunescu este cunoscut de 79 la sută dintre români; dintre aceştia, 46 la sută au multă sau foarte multă încredere în acesta, în timp ce 44 la sută au puţină sau foarte puţină încredere. De Vasile Avram au auzit 54 la sută dintre români - acesta bucurându-se de multă sau foarte multă încredere din partea a 8 la sută dintre aceştia, 82 la sută acordându-i puţină sau foarte puţină încredere.

Gigi Becali este cunoscut de majoritatea românilor; se bucură de multă sau foarte multă încredere din partea a 34 la sută dintre aceştia şi de puţină sau foarte puţină încredere din partea a 61 la sută. De Cristian Borcea au auzit 92 la sută dintre români. 18 la sută au mai degrabă multă încredere în acesta, în timp ce 75 la sută tind să îi acorde puţină sau foarte puţină încredere. Nicolae Badea este cunoscut de 63 la sută dintre respondenţi; 23 la sută au multă sau foarte multă încredere în acesta, iar 67 la sută au puţină sau foarte puţină încredere în acelaşi personaj. De George Copos au auzit 93 la sută dintre români; 19 la sută au mai degrabă multă încredere, iar 74 la sută au mai degrabă puţină încredere în acesta.

Arpad Paszkany este cunoscut de 52 la sută dintre respondenţi. Dintre aceştia au multă sau foarte multă încredere în omul de afaceri 34 la sută, iar 59 la sută au puţină sau foarte puţină încredere. De Adrian Mititelu au auzit 77 la sută dintre români - 17 la sută au multă încredere în acesta, iar 74 la sută au mai degrabă puţină încredere în acest personaj. Marian Iancu este cunoscut de 64 la sută dintre respondenţi, dintre care au mai degrabă multă încredere în el 25 la sută, iar 69 la sută au mai degrabă puţină încredere în acesta. De Marius Stan au auzit jumătate dintre români; 37 la sută au multă încredere în acesta, iar 55 la sută au puţină încredere.

Studiul a fost realizat telefonic, în 1-2 noiembrie, pe un eşantion de 1.546 indivizi, reprezentativ la nivel naţional, cu o eroare maximă tolerată de ±2,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici