TRAGEDIE la MP al Canadei: Un comisar de pistă, accidentat mortal

Un comisar de pistă a fost accidentat mortal de o automacara în cadrul operaţiunilor de îndepărtare de pe circuit a monopostului Sauber al mexicanului Esteban Gutierrez, avariat într-un acroşaj, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, care a avut loc duminică.

206 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIE la MP al Canadei: Un comisar de pistă, accidentat mortal

TRAGEDIE la MP al Canadei: Un comisar de pistă, accidentat mortal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Accidentul, confirmat de organizatori şi de FIA, a avut loc în jurul orei locale 15.30 (ora 22.30 la Bucureşti), în zona tribunei Prestige a circuitului GillesVilleneuve.

Potrivit martorilor, comisarul de pistă încerca să-şi recupereze staţia radio căzută, în momentul în care a fost lovit de macaraua mobilă. El a suferit mai multe fracturi şi a fost transporat cu elicopterul la spitalul Sacre-Coeur, unde a decedat în cursul serii de duminică.

"Oficialul a suferit traumatisme majore, cu fracturi multiple, şi o importantă contuzie abdominală. În ciuda tuturor eforturilor de reanimare, a fost imposibil să i se salveze viaţa", a declarat medicul-şef al circuitului, Jacques Bouchard, citat de Radio-Canada.

Bărbatul decedat, în vârstă de 28 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, era de zece ani comisar de pistă în Formula 1.

Acesta este al treilea deces al unui "marshal" din anul 2000. La Marele Premiu al Italiei, din 2000, Paolo Ghislimberti a fost ucis de o roată care a depăşit barierele de protecţie, în urma unui accident produs în primul tur. Anul următor, la Marele Premiu al Australiei, Graham Beveridge a fost de asemenea lovit mortal de o roată care s-a desprins în urma unui accident produs între canadianul Jacques Villeneuve şi germanul Ralf Schumacher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici