Transferurile lui Lavezzi, Pastore şi Aguero, anchetate de justiţia argentiniană

Justiţia argentiniană anchetează mai multe transferuri de jucători, între care şi cele ale lui Ezequiel Lavezzi şi Javier Pastore în Italia, precum şi cel al lui Sergio Aguero în Spania, a anunţat Ministerul Justiţiei din Argentina.

101 afișări
Imaginea articolului Transferurile lui Lavezzi, Pastore şi Aguero, anchetate de justiţia argentiniană

Javier Pastore şi Ezequiel Lavezzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul Norberto Oyarbide analizează transferurile lui Lavezzi de la San Lorenzo la Napoli, Pastore de la Huracan la Palermo şi Aguero de la Independiente la Atletico Madrid.

Conform site-ului ministerului argentinian, judecătorul suspectează "delicte de fraudă, asociere ilicită, evaziune fiscală la transferul unor jucători, între care Sergio Aguero, Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore, Ricky Alvarez (Internazionale Milano) şi Jonathan Botinelli (River Plate)".

Zece persoane au fost reţinute şi s-au desfăşurat 150 de percheziţii în acest caz, inclusiv la cluburi importante ca Independiente, San Lorenzo, All Boys şi Racing, precum şi la Federaţia Argentiniană de Fotbal.

Anchetatorii argentinieni bănuiesc că la mai multe transferuri s-au folosit ca intermediare cluburi chiliene sau din Uruguay pentru a păcăli fiscul din Argentina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici