TURUL FRANŢEI 2013: Germanul Marcel Kittel a câştigat prima etapă

Germanul Marcel Kittel (Argos) a câştigat la sprint prima etapă a ediţiei 100 a Turului Franţei, desfăşurată, sâmbătă, între Porto-Vecchio şi Bastia, pe o distanţă de 213 kilometri, şi marcată de un incident cu autocarul echipei Orica, spre final.

647 afișări
Imaginea articolului TURUL FRANŢEI 2013: Germanul Marcel Kittel a câştigat prima etapă

TURUL FRANŢEI 2013: Germanul Marcel Kittel a câştigat prima etapă

Aceasta este prima victorie de etapă a lui Kittel în Turul Franţei, competiţie în care a debutat anul trecut.

Pe ultimii kilometri ai etapei, plutonul a fost divizat după căderea mai multor rutieri. Spaniolul Alberto Contador, dublu câştigător al Turului Franţei (2007, 2009) s-a lovit la umăr, la fel şi slovacul Peter Sagan.

De asemenea, autocarul echipei Orica a rămas mai mult timp blocat în locul sosirii, iar echipele au fost informate că linia de finish va fi deplasată din această cauză cu trei kilometri. Fiind foarte înalt, vehiculul nu putea să treacă sub tabela de la sosire, însă în cele din urmă a reuşit să părăsească zona, iar sosirea s-a făcut în locul stabilit iniţial, nu cu trei kilometri în urmă.

Ca urmare a incidentului cu autocarul, la final nu a existat photo-finish, astfel că rutierii din pluton au fost clasaţi cu acelaşi timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici