VIDEO Un fost fotbalist de la Chelsea, plătit pentru a păstra tăcerea într-un caz de abuz sexual

Gary Johnson, acum în vârstă de 57 de ani, fost fotbalist la Chelsea Londra, a mărturisit, vineri, că a fost plătit de către club pentru a păstra tăcerea într-un caz de abuz sexual suferit în mâinile unui fost scouter al echipei, informează Associated Press.

2251 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un fost fotbalist de la Chelsea, plătit pentru a păstra tăcerea într-un caz de abuz sexual

Un fost fotbalist de la Chelsea, plătit pentru a păstra tăcerea într-un caz de abuz sexual (Imagine: dailyrecord.co/Mediafax Foto)

Fostul atacant susţine că a fost agresat în mod repetat, în fiecare săptămână, de către Eddie Heath, de la vârsta de 13 ani până la 17 ani. Conform spuselor sale, Chelsea a făcut un contract în care a introdus o clauză ce îi interzicea să vorbească în public despre abuz, oferindu-i în schimbul tăcerii 77.000 de dolari.

"M-am simţit vinovat. Copilăria mi-a fost luată", a spus Gary Johnson pentru Daily Mail, citat de AP. Fostul atacant englez a jucat la Chelsea în perioada 1978-1981. Oficialii lui Chelsea nu au făcut, momentan, niciun comentariu în ceea ce priveşte acest subiect. Este cea mai recentă dezvăluire în scandalul abuzurilor sexuale suferite de foşti fobalişti la vârste fragede care apare în presa din Anglia în ultimele două săptămâni.

Aproximativ 350 de persoane au raportat cazuri de abuz sexual asupra foştilor fotbalişti la vârste fragede, la 17 cluburi din Anglia, conform Associated Press. Martin Glenn, directorul executiv al Federaţiei Engleze de Fotbal, a spus că vor fi luate măsuri împotriva orcărui club găsit vinovat în acest caz. "Trebuie să existe o rezolvare. Avem nevoie de transparenţă totală acum".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici