Bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari, descoperite pe o epavă - VIDEO

O comoară constând în bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari a fost descoperită pe o epavă datând din secolul al 15-lea, în largul coastelor finlandeze, informează huffingtonpost.com.

12219 afișări
Imaginea articolului Bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari, descoperite pe o epavă - VIDEO

Bijuterii şi monede din aur în valoare de peste 150 de milioane de dolari, descoperite pe o epavă

Arheologii au descoperit epava şi comoara - peste 10.000 de monede din aur şi bijuterii - la sud de insula finlandeză Jussarö, potrivit Discovery News.

Specialiştii cred că nava, numită Hanneke Wrome, datând din secolul al 15-lea, s-a scufundat din cauza unei furtuni. Documentele istorice arată că nava avea la bord peste 200 de pasageri şi membri ai echipajului când s-a scufundat. În afară de monedele din aur şi bijuterii, mai transporta 200 de baloţi de materiale textile, precum şi 1.200 de butoiaşe cu miere de albine.

"A fost unul dintre cele mai mari dezastre de acest tip din acea epocă", a spus Rauno Koivusaari, coordonatorul echipei de scufundători.

Hanneke Wrome a fost una dintre două nave care au părăsit localitatea Luebeck, din Germania, cu destinaţia Tallinn, Estonia, pe 11 noiembrie 1468. Furtuni puternice au forţat navele să-şi modifice traseul spre coastele finlandeze, unde, în cele din urmă, Hanneke Wrome s-a scufundat. Cealaltă navă a reuşit să ajungă însă la destinaţie.

Institutul naţional de arheologie din Finlanda plănuieşte să studieze epava mai în amănunt în această vară, potrivit presei internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici