Chimiştii americani au realizat un experiment ce i-a dus mai aproape de combustibilul perfect

O echipă formată de chimişti şi fizicieni din cadrul Universităţii din Texas au demonstrat că pot folosi lumina, căldura şi presiunile înalte, pentru a converti dioxidul de carbon şi apa în combustibil lichid, potrivit descoperă.ro

Chimiştii americani au realizat un experiment ce i-a dus mai aproape de combustibilul perfect (Imagine: Adrian Fako/ Arhiva Mediafax Foto)

Cu ajutorul acestei surse de energie regenerabilă, efectele provocate de fenomenul încălzirii globale ar putea fi limitate şi, mai mult decât atât, în atmosferă ar fi prezent mai mult oxigen, deoarece acesta este eliminat în timpul reacţiei chimice, care are loc în timpul procesului de combustie, informează descopera.ro

Metoda folosită de către oamenii de ştiinţă americani a constat în transformarea dioxidului de carbon şi a apei în hidrocarburi lichide şi oxigen, la o temperatură cuprinsă între 180 şi 200 de grade Celsius şi o presiune de până la 6 atmosfere. "Suntem primii care au folosit lumina şi căldura pentru a sintetiza hidrocarburi lichide din dioxid de carbon şi apă, în doar o singură fază", a declarat profesorul Brian Dennis, membru al echipei de cercetare.

Catalizatorul folosit în cadrul experimentului a fost dioxidul de titan, a cărui pudră nu are capacitatea de a absorbi în totalitate lumina din spectrul vizibil. "Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să dezvoltăm un fotocatalizator care să răspundă mult mai bine la stimulul fasciculelor de lumină. De-abia atunci vom putea folosi întreg spectrul luminii pentru a obţine combustibilul pe care ni-l dorim", a adăugat Frederick MacDonnell, un alt membru al echipei.

Pentru a obţine cele mai bune rezultate, oamenii de ştiinţă au folosit în cadrul experimentului două oglinzi parabolice, care aveau scopul de a îndrepta cât mai multă lumină solară asupra pudrei de dioxid de titan. S-a demonstrat, astfel, nu doar faptul că se obţine o anumită cantitate de combustibil, ci şi că rezultă energie în exces, care poate fi folosită în cele mai diverse scopuri, scrie Descoperă.

În momentul de faţă, chimiştii americani încearcă să dezvolte noi tipuri de fotocatalizatori. Scopul final este de a crea un sistem, capabil să folosească energia solară pentru a dezintegra moleculele de apă în hidrogen şi oxigen. Se speră ca la finalul acestui proces să rezulte hidrogen, care va fi folosit pe post de combustibil.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
COMBUSTIBIL ,
EXPERIMENT ,
COMENTARII
  • Ma nage rLeagu e. ro 26 feb 2016

    Best next-gen online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    `_ Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League sau un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
    Ma nage rLeague. ro

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea