Copilul fără creier uimeşte medicii la doi ani de la naştere: "Medicii nu i-au dat nicio şansă" - FOTO

Aaron Murray, băieţelul care s-a născut în urmă cu doi ani cu boala Holoprosencephaly (HPE), a uimit medicii după ce a rostit primul cuvânt.

10948 afișări
Imaginea articolului Copilul fără creier uimeşte medicii la doi ani de la naştere: "Medicii nu i-au dat nicio şansă" - FOTO

Copilul care suferă de o maladie cumplită, incapabilitatea dezvoltării creierului, uimeşte medicii la doi ani de la naştere -FOTO (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Emma Murray este o tânără mamă, în vârstă de doar 24 de ani, care a născut un băieţel bolnav de Holoprosencephaly, scrie Daily Mail.

Aaron a fost diagnosticat cu această boală rară chiar la naştere. Creierul unui astfel de copil nu este unul complet, chiar dacă o astfel de persoană se poate mişca singură şi poate respira. Medicii i-au spus Emmei că în câteva minute copilul poate muri şi astfel totul a fost urgentat pentru a-i putea face micuţului botezul în maternitate. Aaron s-a născut cu doar un trunchi cerebral.  

Doi ani mai târziu, Aaron a uimit medicii când a spus primul său cuvânt. Emma a declarat: "Când Aaron s-a născut, primul lucru care mi s-a spus a fost că nu există nicio şansă ca el să supravieţuiască. Mi s-a spus că ar putea trăi timp de trei minute, de trei ore sau trei zile. Doctorii mi-au spus că dacă ar fi fost oricare dintre celelalte organe, atunci ar fi putut să facă ceva, dar este încă peste puterile medicinei moderne să facă ceva în cazul nostru".

Dar chiar de la început, Aaron s-au dovedit că este un adevărat luptător. Emma a povestit şi bucuria primului cuvânt: "Nu m-am gândit niciodată că Aaron va spune ceva, mă bucuram de fiecare clipă împreună, pentru că sunt conştientă că ar putea fi ultima. Dar atunci când s-a uitat la mine şi mi-a spus mami, nu mi-a venit să cred. Copilul meu, care s-a născut condamnat la moarte, acum e aici şi mă strigă pe nume".

Aaron s-a născut în martie 2013, după ce mama sa, Emma, a fost dusă de urgenţă la spital cu ceea ce ea a crezut că a fost un apendice inflamat. Emma a mai declarat: "Nu ştiam că am fost însărcinată, până când am fost în travaliu".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici