Descoperire ce ar putea REVOLUŢIONA medicina. Cancerul mamar trebuie analizat altfel decât până în prezent

Potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă britanici şi canadieni privind cancerul mamar, în realitate există cel puţin zece tipuri ale acestei boli, şi nu patru aşa cum se ştia până în prezent.

1958 afișări
Imaginea articolului Descoperire ce ar putea REVOLUŢIONA medicina. Cancerul mamar trebuie analizat altfel decât până în prezent

Descoperire care ar putea REVOLUŢIONA medicina. Cancerul mamar trebuie analizat altfel decât până în prezent (Imagine: Shutterstock)

Această descoperire ar putea revoluţiona medicina, deoarece va putea îmbunătăţi semnificativ tratamentul pentru această boală, scrie Daily Mail.

Julia Wilson, unul dintre cercetatorii care s-au ocupat de acest studiu, a declarat: “Este o descoperire extraordinară, care are potenţialul de a schimba semnificativ modul în care se realizează în prezent tratamentul cancerului mamar, de la diagnostic şi până la monitorizarea pacientelor vindecate”.

Cu toate acestea, cercetările trebuie să continue timp de 3-5 ani înainte ca femeile cu cancer mamar să se poată bucura de beneficiile unor tratamente individualizate, şi în consecinţă mai eficiente.

În ciuda descoperirilor făcute în ultimii ani privind această maladie, cancerul mamar continuă să fie extreme de răspândit, în Marea Britanie 1000 de femei fiind răpuse de această boală în fiecare lună, scrie Daily Mail.

Când o femeie este diagnosticată cu cancer mamar, tumora este clasificată în unul din cele patru tipuri identificate până în prezent, prin simpla observare a ţesutului la microscop. În funcţie de asta i se prescrie tratamentul, care de multe ori poate să nu aibă efectul scontat.

Studiul realizat de cercetătorii britanici şi publicat în prestigioasa revistă Nature explică de ce se întâmplă asta. Cercetătorii au analizat genele a peste 2.000 de tumori mamare şi au identificat cele 10 subtipuri ale bolii. În plus, au fost identificate mai multe gene care contribuie la creşterea şi răspândirea tumorii. Aceste descoperiri deschid calea dezvoltării unor noi medicamente, care să contracareze efectele maladiei. Astfel, fiecare subtip va trebui tratat cu un anumit medicament.

Harpal Kumar, directorul fundaţiei Cancer Research UK, care a finanţat cercetările, a declarat că descoperirea reprezintă rezultatul a zeci de ani de cercetare. “Această descoperire chiar va schimba modul în care vom privi cancerul mamar, respectiv nu ca pe o singură boală, ci ca pe zece maladii diferite, în funcţie de ce gene sunt modificate sau nu la fiecare caz în parte. Această descoperire ne va ajuta să punem un diagnostic corect şi precis pentru fiecare pacient în parte. Asta ne va ajuta să ştim că fiecare femeie va primi tratamentul corespunzător şi că pacientele nu vor fi supuse unor efecte secundare nedorite, în cazul în care tratamentul este unul greşit. Există motive să fim extrem de optimişti în ceea ce priveşte viitorul”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici