Descoperire inedită în Rusia: O nouă specie de reptilă marină, identificată pe baza unor oseminte vechi de 70 milioane de ani

Examinarea unor oseminte fosilizate, descoperite în Rusia, la sud de Munţii Ural, a permis identificarea unei noi specii de reptilă marină, care a trăit în urmă cu 70 milioane de ani, a anunţat joi un paleontolog rus, citat de 20minutes.fr.

456 afișări
Imaginea articolului Descoperire inedită în Rusia: O nouă specie de reptilă marină, identificată pe baza unor oseminte vechi de 70 milioane de ani

O nouă specie de reptilă marină, identificată pe baza unor oseminte vechi de 70 milioane de ani, în Rusia (Imagine: Shutterstock)

"Această descoperire este primordială, pentru că osemintele, dintre care multe sunt într-o stare relativ bună de conservare, indică faptul că este vorba de un specimen unic", a declarat Vladimir Efimov, preşedintele Societăţii ruse de paleontologie din regiunea Ulianovsk.

Găsite în regiunea Orenburg, rămăşiţele fosilizate au permis "descoperirea unei noi specii, unice şi încă necunoscute de oamenii de ştiinţă", a precizat Julien Benoit, cercetător la Universitatea Montpellier 2, specialist în paleontologie, potrivit 20minutes.fr.

Rămăşiţele fosilizate ale reptilei marine au fost descoperite în 2012 de elevii care făceau parte dintr-un club al tinerilor geologi din regiunea Orenburg, care au dezgropat ei înşişi o parte dintre oseminte, înainte de sosirea la faţa locului a unei echipe de cercetători.

Studiul osemintelor ar putea conduce la noi descoperiri despre evoluţia speciilor şi mediul înconjurător din cretacic, a precizat Vladimir Efimov.

Oamenii de ştiinţă ruşi intenţionează să denumească noua specie "Polycotylus Sopotsko", după numele directoarei clubului de tineri geologi care au făcut descoperirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici