IMAGINI INEDITE: Pământul, văzut din spaţiu - GALERIE FOTO

Efectul "overview" este definit ca fiind o schimbare cognitivă în conştiinţă, raportată de unii astronauţi şi cosmonauţi în timpul zborurilor spaţiale atunci când văd pentru prima dată Pământul. Inspirat de relatările acestora, un american a creat un site în care postează în fiecare zi imagini cu Terra văzută din spaţiu, pentru "a-i inspira pe oameni să vadă altfel planeta pe care trăiesc", informează The Guardian.

13404 afișări
Imaginea articolului IMAGINI INEDITE: Pământul, văzut din spaţiu - GALERIE FOTO

World view: incredible images of the Earth from above

Benjamin Grant a creat o pagină web denumită Daily Overview, în care publică imagini uimitoare şi suprinzătoare surprinse din spaţiu, care pun în valoare frumuseţea Terrei, scrie publicaţia britanică.

Surprinzător este că în multe dintre ipostaze este greu de descifrat ce reprezintă cu adevărat acestea, după cum se poate observa din următoarea galerie:

- Imagine ce surprinde valurile care se lovesc de plaja Bondi Beach, din Sydney.

- Canalele din Port Grimaud, un orăşel de pe Riviera Franceză, în apropiere de Saint Tropez.

- Măslinii dintr-o livadă din Cordoba, Spania, par să fie pixeli în această imagine.

- Imagine spectaculoasă cu cascada Niagara

- Trecătoarea Stelvio din nordul Italiei - drumul pavat aflat la cea mai mare înălţime din Alpi.

- Oraşul La Plata, din Argentina, un oraş a cărui simetrie este rar văzută la o aşezare urbană. În anul 1889, la Târgul Internaţional de la Paris, La Plata a primit două medalii de aur, fiind desemnat "Oraşul Viitorului".

- Piramidele din Giza (Egipt)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici