Primul spaţioport din lume şi-a deschis porţile. Era călătoriilor spaţiale comerciale, inaugurată de Richard Branson - FOTO, VIDEO

Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a inaugurat, luni, în statul american New Mexico, Spaceport America, primul aeroport spaţial din lume, de unde vor decola, începând din 2012-2013, primele navete cu turişti spaţiali.

1195 afișări
Imaginea articolului Primul spaţioport din lume şi-a deschis porţile. Era călătoriilor spaţiale comerciale, inaugurată de Richard Branson - FOTO, VIDEO

Primul spaţioport din lume şi-a deschis porţile. Era călătoriilor spaţiale comerciale, inaugurată de Richard Branson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miliardarul britanic a inaugurat clădirea aeroportului lansând spre zidurile acestuia o sticlă de şampanie, după ce a coborât de pe o terasă, pe o coardă, însoţit de câţiva acrobaţi.

Invitaţii, printre care s-au aflat şi cei 150 de astronauţi care şi-au rezervat deja biletele pentru primele curse turistice în spaţiu, au asistat la zborul demonstrativ al navetei WhiteKnightTwo, care va transporta în curând primii turişti dincolo de graniţa atmosferei terestre.

Guvernatoarea statului New Mexico, Susana Martinez, i-a predat lui Richard Branson cheile aeroportului spaţial, care se va numi Spaceport, sub privirile celebrului astronaut american Buzz Aldrin.

Clădirea aeroportului, sub forma unei cape de culoarea nisipului, ce acoperă o faţadă uriaşă din sticlă, a fost realizată după planurile arhitectului britanic Norman Foster.

Considerată "emblematică" de Virgin Galactic, această clădire se încadrează în peisajul deşertic din statul New Mexico şi a fost construită cu materiale din zonă.

În septembrie, Richard Branson a declarat pentru CNN că speră să lanseze prima navetă turistică în spaţiu peste un an. "Naveta este finalizată. Testele propulsoarelor sunt foarte concludente şi cred că ne îndreptăm spre o primă lansare, care va avea loc peste 12 luni", a declarat Branson.

"Ar putea fi începutul unei ere complet noi, cea a călătoriilor spaţiale, era călătoriilor spaţiale comerciale", a adăugat el.

Câteva sute de persoane şi-au rezervat deja biletele pentru a călători în spaţiu, preţul mediu pentru un tichet fiind de 200.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici