Râsul: Cel mai bun medicament. Urmăriţi o comedie pentru o „inimă bună” şi lăsaţi de-o parte filmele de groază şi de război

Cercetătorii au descoperit că urmărirea unui film care provoacă râsul poate avea un efect benefic asupra funcţiei vasculare. Un efect opus este produs de urmărirea unui film de groază care provoacă stres mental.

1055 afișări
Imaginea articolului Râsul: Cel mai bun medicament. Urmăriţi o comedie pentru o „inimă bună” şi lăsaţi de-o parte filmele de groază şi de război

Râsul: Cel mai bun medicament. Urmăriţi o comedie pentru o „inimă bună” şi lăsaţi de-o parte filmele de groază şi de război (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

În cadrul unui studiu, voluntarii au urmărit secvenţe dintr-o comedie, " There's Something About Mary", într-una din zile, iar în a doua au urmărit secvenţa de început a filmului de război " Saving Private Ryan", relatează dailymail.co.uk.

Cercetătorii au constatat că în timpul celui de-al doilea film voluntarii au înregistrat un ritm cardiac nesănătos şi o subţiere a vaselor de sânge, care reduc fluxul de sânge din organism.

Această descoperire confirmă ideea unei legături între starea de stres şi subţierea vaselor sangvine.

După urmărirea, comediei vasele de sânge s-au dilatat.

În total, din cele 300 de măsurători efectuate de cercetători, s-au putut observa diferenţe considerabile între dimensiunile vaselor de sânge în momentul vizionării comediei şi momentul vizionării filmului de război.

Concluzia la care cercetătorii americani au ajuns este că râsul ne poate ajuta sănătatea la fel de mult ca exerciţiile aerobic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici