- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.07.2013, 08:12)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SECRETELE din bucătăria restaurantelor: Ce NU TREBUIE să comanzi şi cum sunt înşelaţi clienţii
Saliva în mâncare, lista neagră a clienţilor şi "ofertele speciale" sunt câteva dintre secretele pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască atunci când alege să cineze într-un restaurant.
81122 afișări
SECRETELE din bucătăria restaurantelor: Ce NU TREBUIE să comanzi şi cum sunt înşelaţi clienţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Astfel, folosind informaţii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maeştri bucătari şi somelieri, scriitoarea Imogen Edwards - Jones a dezvăluit secretele din spatele industriei alimentare, relatează dailymail.co.uk.
Cartea ei "Restaurant Babylon" prezintă câteva lucruri pe care orice client trebuie să le cunoască atunci când merge să cineze la restaurant.
Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizaţi" vor comanda întotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, neştiind că acestea reprezintă mâncarea de care bucătarii - şefi vor să scape cât mai repede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Emma Stone vrea să fie strigată după numele real. Cum o cheamă, de fapt, pe actriță
-
Ciolacu, declaraţie bizară: "Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi"
-
Se construieşte un nou aeroport internaţional în România. Proiectul a primit acordul ROMATSA
-
NATO s-a antrenat în dislocarea rapidă a trupelor pe teritoriul României
Un alt subiect important este şi cel al alegerii vinului servit. De multe ori, clienţii nu vor comanda cea mai ieftină sticlă de vin din dorinţa de a nu părea zgârciţi, mai ales dacă seara la restaurant presupune o cină romantică. Astfel, consumatorii vor comanda a doua sticlă de vin în ordinea preţului crescător, neştiind că "strategia" acestora este foarte bine cunoscută de către reprezentanţii restaurantelor. Tactica patronilor este aceea de a vinde un produs de proastă calitate la preţul unui vin de foarte bună calitate.
În acest context, scriitoarea precizează că vinul din sticlele pe jumătate consumate va fi vândut a doua zi la pahar.
De asemenea, clienţii trebuie să fie conştienţi că orice mâncare ar comanda din meniu va conţine saliva bucătarului - şef. Bucătarii folosesc o singură linguriţă pentru a gusta din fiecare farfurie care urmează să fie servită, totodată, aceştia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.
"Bucătarii gustă mâncarea, ornează şi rearanjează ingredientele, astfel încât farfuria să arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petală de trandafir violet să rămâne intactă pe farfuria ta?", spune Imogen Edwards-Jones.
Autoarea vorbeşte şi despre bucuria patronilor restaurantelor atunci când clienţii lor comandă pizza, supe şi mâncăruri vegetariene. Astfel de mâncăruri costă foarte puţin pentru a fi preparate, dar sunt vândute la preţuri foarte mari.
Pe de altă parte, clienţii nepoliticoşi sau nedoriţi sunt trecuţi într-o "carte secretă" a restaurantului. Potrivit autoarei, multe restaurante deţin o astfel de "listă neagră".
Nota de plată trebuie foarte bine verificată, mulţi dintre angajaţii restaurantelor strecurând elemente care nu au fost comandate de către clienţi, dar introduse pentru a creşte profitul localului.
Totodată, ea precizează că este o întreagă "artă" atunci când se alocă o masă la un restaurant. Astfel, femeile frumoase şi vedetele primesc întotdeauna locurile cele mai bune, în timp ce "ruşii obezi şi oamenii de afaceri chinezi" primesc mesele cele mai retrase din restaurant.
Citește pe alephnews.ro: O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie. Alejandra Rodríguez a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires
Citește pe www.zf.ro: Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
CANCAN.RO
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:00
Fiica de 16 ani a doi miliardari din Silicon Valley a dispărut în California
-
astăzi, 14:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 793. Moscova avertizează că va reacţiona dacă activele ruseşti îngheţate vor fi confiscate / Stoltenberg: Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă / Blinken: Rusia ar întâmpina probleme în Ucraina dacă nu ar fi ajutată de China