Sfaturi pentru slăbit: Topul celor mai improbabile soluţii, care şi-au dovedit însă eficienţa

Potrivit concepţiei generale, pentru a slăbi, oamenii trebuie să mănânce mai puţin şi să practice mai mult sport, însă, cercetătorii britanici, citaţi în numărul din luna iulie al revistei Men's Health, susţin că există şi alte soluţii eficiente atunci când este vorba de a ţine o dietă.

4424 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru slăbit: Topul celor mai improbabile soluţii, care şi-au dovedit însă eficienţa

Sfaturi pentru slăbit: Topul celor mai improbabile soluţii, care şi-au dovedit însă eficienţa

Cotidianul britanic Dailymail a publicat, marţi, un top al celor mai improbabile sfaturi pentru slăbit, care şi-au dovedit însă eficienţa din punct de vedere medical.

1. Presăraţi puţină scorţişoară în iaurt, în fiecare zi, pentru a arde grăsimile. Acest condiment este un puternic stimulent al metabolismului. O jumătate de lingură, pe zi, este suficientă pentru a slăbi un kilogram suplimentar în fiecare lună.

2. Petreceţi-vă pauzele de masă departe de birou. În acest fel, veţi consuma cu 250 de calorii mai puţin în fiecare zi, comparativ cu persoanele care mănâncă la locul de muncă.

3. Nu ezitaţi să râdeţi. Râsul sănătos, totalizând 10-15 minute pe zi, creşte cantitatea de energie consumată într-o săptămână cu până la 280 de calorii.

4. Un pahar cu suc de morcovi în fiecare zi vă va ajuta să slăbiţi două kilograme în 12 săptămâni. Sucul de morcovi este bogat în fibre şi nutrimente care ajută la arderea grăsimilor.

5. Luaţi suplimente de calciu. Veţi pierde cu 2,6% mai multă grăsime comparativ cu persoanele care nu apelează la această soluţie.

6. Pentru a arde mai multe calorii, ascultaţi muzică ritmată în timp ce practicaţi diverse exerciţii fizice.

7. Nu faceţi sport de unul singur. Antrenaţi-vă împreună cu câţiva prieteni şi veţi slăbi un număr de trei ori mai mare de kilograme comparativ cu persoanele care se antrenează singure. Vă veţi menţine motivaţia la cote înalte cu ajutorul interacţiunilor sociale şi veţi beneficia de încurajările venite din partea prietenilor.

8. Mâncaţi ardei roşu. Aceste legume conţin capsaicin, substanţa care le oferă un gust specific şi care are capacitatea de a stimula metabolismul cu până la 25%.

9. Stresul de la locul de muncă reprezintă principalul factor care cauzează alimentaţia excesivă. Faceţi exerciţii de respiraţie timp de două minute, concentrându-vă atenţia asupra muşchiului diafragmei, şi veţi reuşi astfel să suprimaţi senzaţia de foame.

10. Făcând exerciţii fizice imediat după ce v-aţi trezit veţi reuşi să ardeţi grăsimile mult mai repede. În acest fel, veţi pierde câte un kilogram suplimentar, comparativ cu practicarea sportului la oricare altă oră, iar organismul dumneavoastră va fi astfel nevoit să apeleze la rezervele de grăsime pentru a face faţă solicitărilor energetice la care este supus.

11. Mâncaţi trei gustări bogate în proteine, de câte 250 de calorii, între mese - de exemplu câteva felii de piept de pui, 185 de grame de ton sau o felie de pâine cu maioneză degresată. Persoanele care procedează astfel vor avea cu 30% mai multe şanse de a slăbi.

12. Opriţi televizorul în timp ce mâncaţi, din cauză că orice activitate care vă distrage atenţia nu face decât să amâne momentul în care vă opriţi din mâncat. În acest fel, puteţi să slăbiţi până la 3,5 kilograme într-un an.

13. Nu ezitaţi să feliaţi alimentele pentru a consuma cu 20% mai puţine calorii. Oamenii percep alimentele feliate cu 27% mai mari decât aceeaşi cantitate de alimente care nu sunt feliate şi îşi pun astfel în farfurie mai puţină mâncare.

14. Mâncaţi la micul-dejun mai întâi pepene, bogat în vitamine, iar apoi ouă, bogate în proteine, pentru a lupta eficient împotriva grăsimii. Ouăle au capacitatea de a descompune carbohidraţii din pepene.

15. Un pahar de vin roşu băut zilnic împiedică depunerea grăsimii, mai ales în zona abdomenului. Substanţa Resveratrol din struguri inhibă dezvoltarea celulelor de ţesut adipos din jurul taliei.

16. Ascultaţi muzică clasică, relaxantă, în timp ce mâncaţi. În acest fel, veţi consuma mai puţine alimente, veţi mesteca într-un ritm mai lent şi vă veţi simţi în armonie cu propriul corp, reuşind astfel să vă opriţi din mâncat imediat ce apare senzaţia de saţietate.

17. Mestecaţi gumă timp de 15 minute după fiecare masă şi din nou, după alte două ore, pentru a vă potoli pofta de mâncare.

18. Faceţi sex mai des. Veţi reuşi astfel să ardeţi 150 de calorii la fiecare 20 de minute, iar activităţile sexuale stimulează un hormon care influenţează metabolismul şi creşterea muşchilor.

19. Beţi ceai verde. Această băutură conţine o substanţă care reacţionează în combinaţie cu cafeina şi stimulează oxidarea grăsimilor cu peste 20%.

20. Alegeţi spanacul înaintea oricăror alte legume pentru prepararea salatelor. Spanacul are un conţinut dublu de fibre şi ajută organismul să proceseze grăsimile mult mai eficient.

21. Mâncaţi un măr cu 15 minute înainte de fiecare masă. În acest fel, veţi consuma, în medie, cu 187 de calorii mai puţin.

22. Folosiţi ulei de măsline pentru a vă prepara salatele. Acizii graşi "buni" din uleiul de măsline activează o proteină care declanşează senzaţia de saţietate, împiedicând astfel mâncatul în exces.

23. Adăugaţi paprika la fiecare masă. Această pudră din ardei roşii conţine o cantitate de şase ori mai mare de vitamina C decât tomatele, ajutând organismul să transforme mai uşor grăsimea în energie.

24. Mâncaţi împreună cu ceilalţi. Cercetările recente au relevat faptul că oamenii au tendinţa de a-şi adapta cantităţile de alimente din farfurie cu cele ale partenerilor lor de masă. Dacă un bărbat se află la masă lângă o femeie, el va înghiţi cu 35% mai puţine calorii.

25. Înlocuiţi laptele integral cu cel degresat atunci când beţi ceai cu lapte sau când mâncaţi cereale cu lapte. Laptele degresat conţine jumătate din caloriile prezente în laptele integral şi prezintă concentraţii mai mari de calciu şi de fosfor, care descompun grăsimile la nivel celular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici