STUDIU: Combinaţie de 3 medicamente, dovedită ca tratament eficient împotriva coronavirusului la pacienţii cu cazuri "uşoare şi moderate"

  • Combinaţia de Interferon beta-1b, Lopinavir-Ritonavir şi Ribavirin constituie un tratament împotriva coronavirusului
  • Specialiştii care au efectuat studiul au notat că tratamentul a prezentat eficienţă la pacienţii cu simptome moderate ale COVID-19
  • 127 de participanţi din şase spitale din Hong Kong au luat parte la studiu
7527 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Combinaţie de 3 medicamente, dovedită ca tratament eficient împotriva coronavirusului la pacienţii cu cazuri "uşoare şi moderate"

Combinaţie de 3 medicamente, dovedită ca tratament eficient împotriva coronavirusului la pacienţii cu cazuri "uşoare şi moderate"

O combinaţie de trei medicamente a arătat eficienţă în faza a II-a a unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet. Este vorba despre medicamentele Interferon beta-1b, Lopinavir-Ritonavir şi Ribavirin. Potrivit cercetării efectuate în perioada 10 februarie - 20 martie pe 127 de participanţi din şase spitale din Hong Kong, tratamentul a dat rezultate după 7 zile.
 
Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: 86 au primit combinaţia de medicamente - 400 mg Lopinavir, 100mg Ritonavir (la fiecare 12 ore), 400 mg Ribavirini (la fiecare 12 ore) şi 3 doze de câte 8 U.I de Interferon la fiecare două zile. Tratamentul a durat 14 zile. Ceilalţi 41 de participanţi au constituit grupul de control, cărora li s-a administrat 400 mg Lopinavir şi 100 mg Ritonavir la fiecare 12 ore.
 
Experţii au notat în concluziile studiului că simptomele nazofaringiene au dispărut după 7 zile în cazul celor care au primit combinaţia de medicamente, faţă de 12 zile în cazul celor din grupul de control.
 
Prof. dr. Kwok-Yung Yuen, de la Unviersitatea din Hong Kong, a declarat că, deşi rezultatele sunt încurajatoare, este nevoie de o a III-a fază a testării, pentru a observa eficienţa Interferonului beta-1b la pacienţii cu siptome mai grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici