Top 3 vitamine esenţiale organismului

Specialiştii în nutriţie spun că alimentele sunt cea mai bună şi cea mai sigură sursă de vitamine. Mai mult, vitaminele ajută organismul să funcţioneze optim. Astfel, complexul vitaminelor B, în special B6 şi B12, ajută sângele, nervii şi sistemul imunitar să funcţioneze optim, informează "Gândul".

102 afișări
Imaginea articolului Top 3 vitamine esenţiale organismului

Top 3 vitamine esenţiale organismului (Imagine: Gândul)

Deficienţa în organism a acestor vitamine reprezintă un factor de risc pentru bolile de inimă şi atacul cerebral. Cantitatea zilnică recomandată pentru o persoană sănătoasă este de 1,3 miligrame de B6 şi 2,4 micrograme de B12. Cerealele integrale, germeni de grâu, bananele, fasolea, nucile, carnea de pui şi cea de peşte reprezintă cea mai bogată sursă de vitamina B6, iar ouăle, lactatele, carnea de vită şi cea de porc sunt surse bogate în vitamina B12.

Citeşte mai multe despre cele mai importante vitamine necesare organismului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici