Ce se mai întâmplă pe piaţa auto: Dacia menţine producţia la peste 25.000 de maşini, Cum se descurcă Ford

Lipsa componentelor electronice conti­nuă să afecteze industria auto locală şi ambele uzine, iar Dacia şi Ford au produs în mai sub capacitatea maximă.

934 afișări
Imaginea articolului Ce se mai întâmplă pe piaţa auto: Dacia menţine producţia la peste 25.000 de maşini, Cum se descurcă Ford

În luna mai pe plan local cele două uzine au livrat aproape 40.000 de maşini noi, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului 2021, conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Dintre acestea 28.713 au fost produse de uzina Dacia, în scădere uşoară faţă de mai 2021 însă în creştere faţă de luna aprilie. De asemenea, Ford, cu 11.109 unităţi a punctat o creştere de 68% faţă de mai 2021, însă volumele sunt la jumătate faţă de martie 2022 când uzina de la Craiova livra peste 22.000 de maşini.

Per total, în primele cinci luni, producţia de maşini a urcat cu 12,7% la 216.000 de unităţi, trendul ascendent fiind menţinut.

În ultimii doi ani producţia auto a fost puternic afectată, pe rând, de introducerea limitei de dioxid de carbon, de lipsa componentelor electronice şi scumpirea materiilor prime şi a transportului, care se suprapun acum peste războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici