Cod GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vântul va bate în rafale de până la 65 km/h. UPDATE: ANM extinde ALERTA la încă patru zone din ţară

Meteorologii au emis, marţi, atenţionări de ploi torenţiale şi vijelii pentru şase judeţe. La scurt timp, codul galben a fost extins în alte patru judeţe.

14724 afișări
Imaginea articolului Cod GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vântul va bate în rafale de până la 65 km/h. UPDATE: ANM extinde ALERTA la încă patru zone din ţară

Cod GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Vântul va bate în rafale de până la 65 km/h. UPDATE: ANM extinde ALERTA la încă patru zone din ţară

Astfel, până la ora 12:00, vântul se va intensifica, aversele de ploaie vor depăşi 15-20 l/mp şi se va semnala grindină de mici dimensiuni în judeţele Braşov şi Sibiu.

În judeţele Buzău, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55 - 65 kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben pentru judeţele Buzău, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa este în vigoare până la ora 15.00.

După două ore, ANM a extins codul galben de ploi torenţiale şi vijelii în alte patru judeţe.

Meteorologii au emis atenţionări de ploi torenţiale şi vijelii şi pentru judeţele Olt, Dolj, Mureş şi Harghita.

Atenţionarea cod galben pentru judeţele Olt şi Dolj este în vigoare până la ora 14.00.

În cele două judeţe se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 kilometri pe oră.

De asemenea, atenţionarea cod galben pentru judeţele Mureş şi Harghita este în vigoare până la ora 12.30 şi se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse de ploaie ce vor depăşi local 20-25 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

Judeţele Braşov şi Sibiu se află sub avertizare cod galben până la ora 12.00, iar judeţele Buzău, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa până la ora 15.00. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici