Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir: Voi iniţia o mişcare politică „pro-americană şi pro-atlantistă”. Vom fi în opoziţie cu PSD şi ALDE/ Anunţă că va depune plângere împotriva lui Cioloş şi a lui Prună

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat că îşi va înfiinţa un partid pe structura iniţiativei România 3.0, cu care se va afla în opoziţie cu toate partidele politice, inclusiv coaliţia PSD-ALDE. Dragomir spune că e nevoie de o mişcare politică nouă pentru că astăzi „lipseşte speranţa”.

3163 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir: Voi iniţia o mişcare politică „pro-americană şi pro-atlantistă”. Vom fi în opoziţie cu PSD şi ALDE/ Anunţă că va depune plângere împotriva lui Cioloş şi a lui Prună

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir: Voi iniţia o mişcare politică pe structura România 3.0. Vom fi în opoziţie cu PSD şi ALDE

„Pentru că astăzi, din tot ce am văzut, lipseşte speranţa şi avem de-a face cu o clasă politică uzurpată de statul paralel şi de o clasă politică - în cea mai mare parte a ei - care nu şi-a respectat datoria faţă de România. (...) Am anunţat că intru în politică pentru că eu simt că e datoria mea să fac lucrul acesta. (...) Vom iniţia o mişcare politică nouă pe structura România 3.0 şi ne vom afla în opoziţie cu toate celelalte partide politice. Ca să eliminăm discuţia „omul lui Dragnea, omul lui Tăriceanu”. Vom fi în opoziţie şi cu PSD şi cu ALDE. Acest partid, această mişcare politică trebuie să fie o mişcare politică naţională, patriotică, conservatoare, bazată pe valorile tradiţionale care au făcut şi au adus România întreagă în anul 2018”, a declarat Dragomir, la B1TV.

Acesta a mai spus că formaţiunea politică pe care o va înfiinţa „este o mişcare pro-americană şi pro-atlantistă”.

Depun plângere împotriva lui Cioloş şi a lui Prună. Au încălcat drepturile dând Ordonanţa 6

Dragomir a declarat că săptămâna viitoare va depune o plângere penală împotriva fostului ministru al Justiţiei, Raluca Prună, şi a fostului premier Dacian Cioloş, deoarece ei sunt răspunzători pentru Ordonanţa 6/2016, cea care a stat la baza protocolului PG-SRI.

„Ultimul protocol urmare a ordonanţei dată de doamna Prună ordonanţa 6/2016. Aici eu introduc un alt termen - doamna Prună şi domnul Cioloş sunt, după părerea mea, doi infractori. Această ordonanţă adaugă şi modifică legea de funcţionare a SRI legea 14/1992 - printr-o ordonanţă de urgenţă, ei modifică o lege de funcţionare a unui SRI precăzut constituţional. Au făcut acest lucru ilegal. Luni, marţi vom depune o plângere penală împotriva domnului Cioloş şi a doamnei Prună care trebuie să răspundă, pentru că au încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor dând această ordonanţă şi transfomând SRI prin ordonanţă (...) Ei în plin scandal au decis, ca şi cum am da noi ordonanţă: Mergeţi la Canal. Au zis: Nu, SRI poate face acte de cercetare penală”, a declarat Daniel Dragomir, la B1TV.

Directorul SRI Eduard Hellvig a spus, în urmă cu câteva zile, că a încheiat protocolul secret din 2016 în baza legii şi că l-a denunţat la scurt timp pentru că putea să aplice legea şi fără a se stabili prin protocol relaţionarea dintre Parchet şi Serviciu.

"Trebuie să fii rupt de realitatate să mă acuzi că am ceva de ascuns cu protocoalele, în condiţiile în care am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor inainte ca subiectul să fie în dezbatere publică. S-a presupus că e un abuz al SRI. Personal, înţeleg ce înseamnă abuzul statului împotriva cetăţenilor săi şi voi lupta până în ultima zi împotriva abuzurilor, indiferent de cine le face.(...) De ce l-am semnat? Ordonanţa 6 din 2016 a impus să semnăm protocolul cu instituţiile statului pentru exercitarea atribuşiilor noastre. De ce l-am denunţat? Am spus mai devreme, auditul intern a arătat că putem să ne exercităm atribuţiile în baza legii fără aceste protocoale asigurând securitatea naţională a României. Personal, nu am nimic de ascuns. E un proces de transparenţă şi normalitate pe care l-am iniţiat chiar dacă legea nu ne obliga acest lucru", a declarat Eduard Hellvig, directorul SRI.

Ordonanţa de urgenţă nr. 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a intrat în vigoare în perioada Guvernului premierului Dacian Cioloş, fiind contrasemnată de Raluca Prună, ministru al Justiţiei la acea vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici