Jean-Claude Juncker: Alte state nu vor părăsi UE fiindcă o să observe la autopsie că nu merită efortul

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a spus joi, la întâlnirea cu cetăţenii de la Bucureşti că nu crede că vreun alt stat membru va urma modelul Marii Britanii şi să părăsească UE deoarece “o să observe la autopsie că nu merită efortul”.

2078 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Alte state nu vor părăsi UE fiindcă o să observe la autopsie că nu merită efortul

Juncker: Alte state nu vor părăsi UE fiindcă o să observe la autopsie că nu merită efortul

De ce Marea Britanie s-a retras din UE? Vor mai urma şi alte ţări? Întrebarea i-a fost adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker de către un bătrân meşteşugar care de Ziua Europei a venit în Bucureşti să îşi vândă produsele.

“Nu ştiu de ce au vrut să părăsească UE. Cred că este o greşeală. Nu cred că o ţară mare cum este Marea Britanie este mai puternică în afara UE”, a răspuns Juncker, prezent joi la întâlnirea cu cetăţenii care a avut loc la Bucureşti.

Acesta a explicat că 80% din PIB este creat în afara UE.

“Noi suntem continentul cel mai mic. Noi am pierdut din punct de vedere demografic şi de asemenea pierdem influenţă politică. Cred că există şi motive domestic. Am cunoscut doi distrugători: Gorbaciov, care a distrus URSS şi prietenul meu David Cameron. Cred că şi comisarii au făcut unele greşeli. Dar ce se poate face într-un mod mai performant la nivel de regiuni? De aceea încercăm să reducem birocraţia. Am retras 400 de legi. Unii spun că încercăm să reglementăm totul, chiar şi vieţile cetăţenilor”, a adăugat preşedintele Comisiei Europene.

Răspunzând la următoarea întrebare – Vor mai uma şi alte ţări să se despartă de UE?, Juncker a spus: “Nu cred că vor să mai iasă din UE. O să observe la autopsie că nu merită efortul”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici