Mazăre a verificat carele alegorice pentru carnaval: Sunt mai spectaculoase ca anul trecut - GALERIE FOTO

Primarul Radu Mazăre a verificat, miercuri, carele alegorice care vor defila sâmbătă la carnaval, el susţinând că acestea sunt mai spectaculoase ca anul trecut, dar avertizând cluburile că vor fi amendate şi chiar închise dacă nu-şi dau interesul.

765 afișări
Imaginea articolului Mazăre a verificat carele alegorice pentru carnaval: Sunt mai spectaculoase ca anul trecut - GALERIE FOTO

Radu Mazăre (Imagine: Adrian Boioglu / Mediafax Foto)

Radu Mazăre, însoţit de mai multe tinere, a sosit miercuri, în zona Perla, din Mamaia, unde erau aliniate opt care alegorice, şapte ale cluburilor din staţiune şi unul al Primăriei Constanţa, primarul spunând că investiţia în butaforia carului municipalităţii pentru cele trei teme din această vară a costat 50.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Construcţia în sine, şi vorbim despre carul ăsta, cel pe care îl vom avea la tema cu Ştefan cel Mare şi la Ramses, toate trei însumate, toată butaforia, este 50.000 de euro, fără lumini, fără efecte. Suma este din banii Primăriei care organizează carnavalul”, a explicat Radu Mazăre.

El a spus că cel puţin 60 de persoane se vor afla pe carul alegoric al Primăriei la carnavalul de sâmbătă, când Radu Mazăre va fi costumat în Cezar.

"Pentru tema cu Cezar sunt cam 60 de oameni, trompetişti, toboşari, gladiatori, soldaţi, sunt cam 60 de oamneni aferenţi doar carului pentru Cezar şi momentului respectiv. Primăria mai are 80 de figuranţi care defilează în fiecare sâmbătă, dar care nu au legătură cu tematica lui Cezar. În plus, vedem carele fiecărui club, care are oamenii lui, treaba lor. E un mix între Primărie, proprietarii de cluburi şi privaţii”, a afirmat Radu Mazăre.

El a menţionat că alături de el pe carul alegoric al Primăriei se vor afla şi reprezentanţi ai cluburilor şi restaurantelor din staţiune care vor fi costumaţi în senatori romani.

“Vom avea şi un moment în finalul spectacolului când Cezar se întoarce din Egipt şi în Senat este înjunghiat şi senatorii sunt proprietari de hoteluri şi restaurante din Mamaia. Ei vor fi îmbrăcaţi în senatori şi vor defila pe carul alegoric”, a spus primarul.

Întrebat de ce nu a apelat la senatori din Parlamentul României aşa cum afirmase iniţial, Mazăre a răspuns: “Ăia sunt mai scorţoşi. Şi ăştia strâmbau din nas, dar le-am spus că dacă merge primarul pentru binele staţiunii haideţi şi voi, că voi scoateţi bani. Şi avem vreo cinci senatori”.

Radu Mazăre a mai afirmat că cel de-al şaselea senator de la carnaval va fi Brutus, acesta urmând să fie interpretat de către fiul primarului, Răducu.

După ce a văzut toate carele alegorice şi a stat de vorbă cu reprezentanţii fiecărui club în parte, Mazăre s-a declarat mulţumit de cele văzute, sperând însă ca lucrurile să arate mai bine pe data de 5 iulie, când este programat carnavalul.

"80 la sută văd că sunt gata. Sigur carul celor de la Gaga arată foarte bine ce arată urât este tractorul pe care am înţeles că o să-l îmbrace şi pe el într-o butaforie că dacă nu, tot ce au muncit, au muncit degeaba. Şi celelalte pe care le-am văzut. Ca întotdeauna, lasă să termine în ultimele zile, ca la examen. Dar una peste alta, sunt mult mai spectaculoase şi gândeşte-te că discutăm fără lumini, fără muzică, fără fete, fără costume", a explicat Radu Mazăre.

Întrebat dacă va amenda cluburile dacă nu vor fi gata pentru carnavalul de sâmbătă, primarul a spus că mai întâoi le va sancţiona şi apoi dacă lucrurile nu se îndreaptă chiar va închide cluburile.

“Îi amendez o dată şi dacă nu sunt gata şi nu se încadrează în ceea ce trebuie să fie îi închid. Cu toţi muncim aici, cu toţii trebuie să participăm să ne dăm interesul. Plus că e ceva plăcut”, a menţionat Radu Mazăre.

El a făcut şi sâmbătă o primă repetiţie la carul alegoric pe care va defila. Acesta este un autobuz dezafectat, echipat pentru fiecare dintre trei teme ale carnavalului din acest an, acum acesta având specific roman.

Prima ediţie a carnavalului din acest sezon estival din Mamaia va avea loc chiar de ziua de naştere a lui Radu Mazăre, care va fi costumat în Cezar, împăratul roman.

Primarul l-a mai întruchipat pe Cezar la filmările pentru videoclipul imnului staţiunii Mamaia, care au avut loc în luna mai. Cu acel prilej, Delia, interpreta melodiei "A lu’ Mamaia", a fost costumată în Cleopatra, cântăreaţa urmând să joace acelaşi rol şi la carnaval. Primarul nu se va costuma doar în Cezar în această vară, el urmând să interpreteze alte două personaje istorice - Ştefan cel Mare şi Ramses, la alte ediţii ale carnavalului.

Este pentru al treilea an consecutiv când Mamaia găzduieşte un asemenea carnaval, acesta fiind, de fapt, un spectacol oferit de cluburile din staţiune, reprezentanţii acestora defilând pe care alegorice pe faleza din Mamaia şi oferind apoi o reprezentaţie de dans şi muzică în Piaţeta Cazino.

Radu Mazăre a purtat diverse costume la ediţiile anterioare ale carnavalului, fiind, pe rând, spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor şi Suleyman Magnificul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici