Ministerul român de Interne comandă şase elicoptere Black Hawk S-70M

PZL Mielec, o companie Lockheed Martin, a primit o comandă pentru şase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generaţie de la Ministerul Afacerilor Interne din România, anunţă Lockheed Martin într-un comunicat.

973 afișări
Imaginea articolului Ministerul român de Interne comandă şase elicoptere Black Hawk S-70M

Ministerul român de Interne comandă şase elicoptere Black Hawk S-70M

Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricaţie poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele şase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operaţiuni maritime şi trei pentru a sprijini operaţiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero şi DELTAMED în cursul anului 2023. România devine a 11-a ţară şi al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare şi aerospaţiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre şi maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgenţă concepute pentru îngrijirea pacienţilor şi operaţiuni de salvare.

"Comanda de astăzi a Ministerului Afacerilor Interne din România subliniază capabilităţile cu dublă utilizare ale elicopterelor Black Hawk S-70. Elicopterul aduce robusteţea militară în misiunile civile şi este la fel de capabil să sprijine operaţiunile poliţiei naţionale, ale gărzii de coastă, ale pompierilor, ale poliţiei de frontieră sau operaţiunile de căutare şi salvare, precum şi operaţiunile de apărare şi securitate sau evacuările medicale", a declarat Janusz Zakrecki, preşedinte şi director general PZL Mielec.

PZL Mielec este astăzi cea mai mare unitate de producţie a companiei mamă Lockheed Martin din afara Statelor Unite.

Cu sediul în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin este o companie internaţională din industria aerospaţială şi de securitate, cu aproximativ 114.000 angajaţi în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producţia, integrarea şi întreţinerea de sisteme, produse şi servicii tehnologice avansate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici