Plenul CSM în care trebuia să se discute noul şef al Secţiei de anchetă, amânat din lipsă de cvorum

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a anunţat, marţi, că şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie reprogramată la o dată ulterioară pentru că luni nu s-a îndeplinit cvorumul legal.

378 afișări
Imaginea articolului Plenul CSM în care trebuia să se discute noul şef al Secţiei de anchetă, amânat din lipsă de cvorum

Plenul CSM în care trebuia să se discute noul şef al Secţiei de anchetă, amânat din lipsă de cvorum

"Din păcate, constatăm că nu s-a îndeplinit cvorumul legal aşa încât şedinţa nu poate să continue, urmând să fie reprogramată la o dată, oră ulterioară la care membrii pot ajunge", a declarat, la începutul şedinţei, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

"Am înţeles că nu este cvorum, aşa a anunţat doamna preşedintă de şedinţă, încă nu am înţeles motivele, şi i-am rugat să-mi comunice când va avea loc noua şedinţă a CSM-ului", a declarat şi Ana Birchall, la ieşirea de la sediul CSM.

Plenul CSM era programat să se întrunească, marţi, pentru a decide organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului General, după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la Curtea Constituţională. Înainte de a deţine şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecţiei Judiciare.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a şedinţei plenului era şi validarea rezultatelor concursului pentru numirea lui Lucian Netejoru în funcţia de şef al Inspecţiei Judiciare. Netejoru a obţinut, la concursul din martie susţinut în faţa comisiei CSM, un nou mandat, el fiind şi singurul candidat. Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecţia Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituţia ca interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici