Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, face în România campanie pentru UDMR

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, spune că alegerile din România au o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară, care are nevoie de o mare reprezentare în Parlament pentru a-şi apăra şi lărgi drepturile, exprimându-şi sprijinul pentru UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1258 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, face în România campanie pentru UDMR

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, face în România campanie pentru UDMR

Kover Laszlo a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la Prezidiul UDMR, că obiectivul vizitei sale în Transilvania a fost să îi îndemnne pe maghiari să voteze pentru o cooperare între maghiari şi maghiari, orice alegere fiind un pas important pentru o ţară.

„Obiectivul vizitei mele în Transilvania a fost să îi îndemnăm pe maghiarii care vor vota, să voteze pentru o cooperare între maghiari şi maghiari aici, orice alegere este un pas important pentru o ţară, atât în Ungaria, cât şi în România, pentru că orice scrutin decide soarta poporului pentru 4 ani. Alegerile din România au o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară din România. Pentru ca această comunitate să aibă oportunitatea de a-şi apăra şi de a-şi lărgi cercul drepturilor este nevoie de o cât mai mare reprezentare în Parlamentul României, este nevoie ca actorii vieţii maghiare să stea la masă şi să ajungă la un compromis. Rolul meu este să exprim suportul dat de Guvernul Ungariei, FIDESZ, de către Partidul Creştin Democrat, însă mai am şi un rol, ca preşedinte de onoare al PCM, de a exprima suportul nostru pentru UDMR”, a spus Kover.

Potrivit acestuia, politicienii din Ungaria speră ca, după alegerile din România, să fie înregistrate rezultate pozitive şi în relaţiile politice româno – maghiare.

„Avem aşteptări mari faţă de viitorii membri maghiari ai Parlamentului României”, a mai spus preşedintele Legislativului ungar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că decizia luată în acest an, de a colabora cu PCM la alegerile parlamentare, a fost una responsabilă şi corectă.

„Nu putem fi buni, să avem rezultate bune, acasă, în Transilvania, dacă în problemele importante nu gândim împreună, programul electoral dă răspuns corect la problemele comunităţii maghiare şi la cele ale societăţii. Chemăm pe toţi să vină la 11 decembrie la alegeri, să fie o prezenţă mare la vot, asta înseamnă să asigurăm reprezentarea comunităţii maghiare. Dorim să continuăm colaborarea cu FIDESZ, cu Partidul Creştin Democrat din Ungaria, fiindcă avem interese comune şi o responsabilitate comună în ceea ce priveşte soarta comunităţii maghiare”, a subliniat Kelemen.

Anterior, în cursul zilei, Kover Laszlo a avut o întrevedere cu primarul Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca.

Preşedintele Parlamentului Ungariei efectuează de trei zile o vizită în Transilvania, iar după Cluj-Napoca va fi prezent la Satu Mare şi Oradea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici