Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

  • Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel Bucureşti, după ce a fost revocată din funcţie.
  • Termenul fixat pentru şedinţă este 2 iulie.
4812 afișări
Imaginea articolului Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României

Renate Weber îşi caută dreptatea

Renate Weber a dat în judecată Parlamentul României, la Curtea de Apel Bucureşti, după ce a fost revocată din funcţie. Termenul fixat pentru şedinţă este 2 iulie.

Practic, Curtea de Apel Bucureşti va decide asupra admisibilităţii contestării în contencios administrativ şi fiscal a unei hotărâri a Parlamentului României, însă acţiunea Renatei Weber deschide calea unei acţiuni spre CEDO din cauza lipsei unei căi de atac în plan naţional, în eventualitatea unei decizii negative la Curtea Constituţională a României.

În cazul Laurei Codruţa Kovesi, CEDO a condamnat România susţinând că fosta şefă a DNA nu a contestat decretul de revocare al preşedintelui într-o instanţă naţională.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

 

 

 

 

 


Aa
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici