România, pe lista roşie a ţărilor cu COVID, conform unui think-tank american

  • New England Complex Systems Institute (NECSI) a realizat o coaliţie de peste 4.000 de specialişti pentru a publica analize despre COVID 19 pe site-ul COVID 19.
  • România este clasificată în zona roşie, a ţărilor care trebuie să ia măsuri, conform think-tankului american NECSI.
  • Ce înseamnă zona roşie? Înseamnă că ţările din această categorie trebuie să ia măsuri urgente, din seria celor care s-au implementat deja.
13176 afișări
Imaginea articolului România, pe lista roşie a ţărilor cu COVID, conform unui think-tank american

România, pe lista roşie a ţărilor cu COVID, conform unui think-thank american

New England Complex Systems Institute (NECSI) a realizat o coaliţie de peste 4.000  de specialişti pentru a publica analize despre COVID 19 pe site-ul COVID 19.

Informaţiile se găsesc pe site-ul endcoronavirus.org şi conform acestora, România nu se află în zona sigură privind evoluţia pandemiei.

Deşi multe dintre restricţii au fost ridicate, cifrele raportate de autorităţi plasează România la coada Europei.

România este clasificată în zona roşie, a ţărilor care trebuie să ia măsuri, conform think-tankului american NECSI.

Totuşi, clasificarea este făcută în funcţie de curba noilor cazuri şi nu de tabloul de ansamblu privind numărul de cazuri raportat la populaţie sau procentul vindecaţilor.

Astfel, România se află în aceeaşi categorie cu Belarus(ţară care nu a impus restricţii), Polonia(ţară care a renunţat la majoritatea restrciţiilor şi unde situaţia a fost sub control), Moldova sau Israel(ţară care a reuşit să gestioneze criza foarte bine). Rusia şi SUA sunt în acestă categorie.

Totuşi curba pandemiei în aceste ţări arată mai rău decât în Spania(cea mai lovită împreună cu Italia din UE) sau chiar Italia.

Ce înseamnă zona roşie? Înseamnă că ţările din această categorie trebuie să ia măsuri urgente, din seria celor care s-au implementat deja.

Ţări sigure, care ”au rezolvat problema” sunt Croaţia, Grecia, Malta, Islanda, Ungaria, şi surpriză, China, conform endcoronavirus.org.

 

Iată şi un grafic cu ţările semi-sigure:

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici