Şeful Metrorex: În 2019 vom avea, sută la sută, metrou în Drumul Taberei

Directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat, luni, că lucrările la Magistrala Drumul Taberei vor fi finalizate „sută la sută” în 2019, în ciuda problemelor pe care compania Astaldi le-ar avea. De asemenea, licitaţia pentru Otopeni va avea loc în primul trimestru din 2019.

1615 afișări
Imaginea articolului Şeful Metrorex: În 2019 vom avea, sută la sută, metrou în Drumul Taberei

Şeful Metrorex, D. Şodolescu: În 2019 vom avea, sută la sută, metrou în Drumul Taberei

„Am sesizat şi noi că a scăzut ritmul lucrărilor (la M5 – n.r.). Asocierea nu are niciun motiv pentru a nu executa lucrările, iar Metrorex nu are nicio obligaţie restantă la plată pe facturile acestor lucrări, cu excepţia acelor despăgubiri care au fost stabilite de instanţă, dar care nu reprezintă un motiv de întârziere. Astaldi nu a intrat în insolvenţă, a obţinut protecţie împotriva creditorilor, conform legislaţiei din Italia”, a declarat, luni, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex.

Potrivit acestuia, Magistrala Drumul Taberei va fi finalizată în 2019.

„Sută la sută vom avea metrou în Drumul Taberei în 2019, pentru că nu doar Astaldi este în acea asociere, sunt patru firme în grup, iar lucrările au un grad foarte avansat de finalizare, iar asta este preocuparea noastră principală”, a mai declarat şeful Metrorex.

Potrivit acestuia, în primul trimestru al anului viitor va avea loc şi licitaţia pentru metroul către Otopeni.

„Strategia noastră prevede ca până în 2030 să achiziţionăm încă 30 de garnituri de metrou”, a mai precizat Şodolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici