SUA au aprobat vaccinul pentru copiii de peste 12 ani. Cine îl produce şi ce intenţii are România

  • FDA a dat undă verde vaccinului Pfizer pentru a fi inoculat şi copiilor.
  • Copiii americani care au peste 12 ani se pot imuniza împotriva Covid-19.
  • Şi România va introduce vaccinarea la copiii cu vârste între 12-15 ani.
717 afișări
Imaginea articolului SUA au aprobat vaccinul pentru copiii de peste 12 ani. Cine îl produce şi ce intenţii are România

FDA, administraţia americană a medicamentelor, a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer Biontech pentru copiii până la 12 ani. 

Până acum, vaccinul putea fi folosit pe tineri de până la 16 ani din Statele Unite. Autorităţile americane vor ca majoritatea copiilor să primească prima doză înainte de a începe taberele de vară şi cursurile din toamnă. Din martie anul trecut şi până acum, mai mult de 1.5 milioane de cazuri de Covid-19 au fost semnalate la copiii americani între 11 şi 17 ani. Şi canadienii au făcut acelaşi lucru, trecând la vaccinarea copiilor peste 12 ani. 

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, susţine că autorităţile din România vor fi pregătite să înceapă campania de vaccinare a copiilor imediat ce Agenţia Europeană a Medicamentului va autoriza acest lucru. 

VALERIU GHEORGHIŢĂ, coordonator campanie vaccinare în România:

“Vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea celor din această grupă de vârstă, evident, cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de circa 6 luni, mai bine de 6 luni, de când suntem în această campanie de vaccinare. Am înţeles ce trebuie făcut mai bine. Ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem”.

JASON KENNEY, ministrul Albertei:

“Până la următoarea zi de luni, fiecare albertan peste 12 ani va fi eligibil pentru a primi vaccinul anticovid-19. Această ştire vine în urma informaţiei de la Departamentul de sănătate canadian care ne-a transmis că vaccinul Pfizer este sigur pentru copiii de 12 ani sau mai mult”.

Canada a devenit miercuri prima ţară care a autorizat remediul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA. După anunţul autorizării de către FDA, "vom fi gata să acţionăm imediat", a declarat el.

Circa 20.000 de farmacii vor fi astfel în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.

În prezent sunt autorizate alte două vaccinuri în Statele Unite, cele de la Moderna şi Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici