VICTORIE pentru Cătălina Ponor! Gimnasta, fericită după ce a cucerit titlul EUROPEAN la bârnă: Îmi dă putere această medalie. Mi-am dorit-o din tot sufletul/ Larisa Iordache, medaliată cu bronz

Sportiva Cătălina Ponor a cucerit, duminică, medalia de aur la concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, probă în care Larisa Iordache a fost medaliată cu bronz.

2926 afișări
Imaginea articolului VICTORIE pentru Cătălina Ponor! Gimnasta, fericită după ce a cucerit titlul EUROPEAN la bârnă:  Îmi dă putere această medalie. Mi-am dorit-o din tot sufletul/ Larisa Iordache, medaliată cu bronz

Victorie pentru Cătălina Ponor! Gimnasta a cucerit titlul european la bârnă. Larisa Iordache, medaliată cu bronz

Cătălina Ponor: Îmi dă putere această medalie. Este un început de drum pentru mine

Sportiva Cătălina Ponor a declarat, duminică, după ce a cucerit medalia de aur la concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj, că acest succes, pentru care a spus că a muncit în ultimii ani, reprezintă un început de drum pentru ea.

"M-am simţit extraordinar. E normal să am lacrimi în ochi pentru că am muncit enorm pentru această medalie, nu numai în ultimele şase luni, ci de mulţi ani. Ar fi fost păcat ca o secundă de neatenţie să îmi distrugă şansele de a câştiga această medalie. Le mulţumesc părinţilor, care au fost alături de mine, şi tuturor celor care au fost aici!

Îmi dă putere această medalie, normal. Este un început de drum pentru mine!", a declarat Cătălina Ponor la TVR 1, după medalia de aur cucerită la bârnă.

Cătălina Ponor a declarat, duminică, presei, după finala de la bârnă, că se bucură că a reuşit să concureze în faţa publicului din România.

„Este o medalie foarte importantă pentru mine, o medalie care va intra în medaliile care au fost de vârf ale mele. Mă bucur că am reuşit să concurez în faţa românilor, am avut nişte emoţii constructive până la urmă pentru mine, şi că am reuşit să îmi fac integralul aşa cum ştiu. Am muncit foarte mult pentru această medalie, mi-am dorit-o din tot sufletul, va rămâne una dintre cele mai importante pentru mine. Când a cântat sâmbătă imnul României pentru Marian Drăgulescu, mi-am dorit să cânte şi pentru mine şi am vrut să îmi dovedesc că pot face acest lucru. Sunt extrem de fericită, îmi doresc să fie un mic pas pentru mondiale, să îmi dea încredere să merg mai departe cât mai bine. Dedic această medalie tuturor românilor”, a spus Ponor.

Potrivit acesteia, publicul din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost extraordinar, un public minunat.

„Cred că este una din cele mai frumoase senzaţii să concurezi în faţa publicului tău şi să îţi exclame numele aşa cum au făcut-o pentru mine”, a mai spus gimnasta din România.

Larisa Iordache: Mă bucur foarte tare că am încheiat ziua cu bine, că mi-am stăpânit emoţiile

Sportiva Larisa Iordache, legitimată la CS Dinamo, a declarat, duminică, după ce a cucerit medalia de bronz la bârnă, în cadrul Campionatului European de Gimnastică de la Cluj Napoca, că se bucură că a încheiat ziua cu bine şi că a reuşit să îşi stăpânească emoţiile.

"Mă bucur foarte tare că am încheiat ziua cu bine, că mi-am stăpânit emoţiile. Dar la coborâre am plecat cu foarte multă viteză şi am făcut mulţi paşi. Mă bucur că m-am simţit bine şi că n-am avut dureri. Şi mă bucur că am ajuns la acest campionat european", a afirmat Larisa Iordache pentru TVR.

Larisa Iordache a declarat, că dacă ar fi stat la aterizare poate obţinea medalia de aur, despre care a spus că este medalia care i se potriveşte.

“Mă bucur că mi-am făcut bârna până la capăt şi nu am cedat nici măcar o secundă. Din păcate, am avut foarte multă viteză, energie la finalul integralului, ceea ce la antrenament nu se întâmplă. S-a simţit energia sălii, a oamenilor. Mă bucur că am ajuns aici după o lună de antrenamente, pentru că am tras de mine pentru a progresa, mă bucur că am avut ocazia de a concura aici. (…) Dacă stăteam la aterizare poate era aur. Am fost tot timpul o gimnastă care a tins la aur, am muncit pentru aur şi ştiu că aia e medalia care mi se potriveşte. Mă bucur că am fost pe podium, că am făcut cele trei zile de concurs. Am prins încredere în mine şi sper ca la următoarele competiţii şi campionate mari să fie un moment de fericire pentru mine”, a spus Iordache.

Cătălina Ponor, în vârstă de 29 de ani, multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană, a primit 14,566 de puncte şi a cucerit aurul, în timp ce Larisa Iordache, în vârstă de 20 de ani, a fost notată cu 13,966 de puncte. Medalia de argint a fost câştigată de Eythora Thorsdottir, din Olanda, cu 14,066 de puncte.

Delegaţia României a ajuns astfel la patru medalii câştigate la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, după ce sportivul Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol şi argintul la sărituri, sâmbătă, respectiv duminică.

În vârstă de 29 de ani, Ponor a fost notată de arbitri cu 14,566 şi a fost urmată de sportiva olandeză Eythora Thorsdottir (18 ani), care a obţinut argintul după ce a fost notată cu 14,066, şi de Larisa Iordache (20 de ani), care a câştigat bronzul, cu nota 13,966.

Delegaţia României ajunge astfel la patru medalii câştigate la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, după ce sportivul Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol şi argintul la sărituri.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte în perioada 19-23 aprilie Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie la care participă 274 de gimnaşti, dintre care 168 băieţi şi 106 fete, din 37 de federaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici