2000 de angajaţi de la o fabrică Apple din India au protestat violent în weekend. În jur de 150 de persoane au fost arestate

  • Sute de angajaţi de la Wistron Corp din India au protestat violent pentru neplata salariilor
  • Apple a anunţat că va porni o investigaţie după incidentele de la fabrică
  • În jur de 150 de persoane au fost arestate
1279 afișări
Imaginea articolului 2000 de angajaţi de la o fabrică Apple din India au protestat violent în weekend. În jur de 150 de persoane au fost arestate

Sursă foto: The Hindu

2000 de angajaţi de la o fabrică Apple din India au protestat violent în weekend. Ei acuză că nu şi-au primit salariile în ultimele 4 luni.

Când a deschis fabrică în India ca să nu mai depindă de China, Apple nu îşi imagina asemenea probleme. Compania Wistron care lucrează pentru Apple la fabricarea de iPhone-uri a fost ţinta unor proteste violente. Programul de lucru exagerat şi neplata salariilor au fost motivele nemulţumirilor.
 
Angajaţii Wistron au distrus câteva birouri şi au răsturnat maşini cărora le-au dat foc. Poliţia a reţinut mai bine de 100 de persoane în urma protestelor.
 
Purtătorul de cuvânt al Apple a anunţat că a fost demarată o investigaţie internă. India este una dintre cele mai mari pieţe de smartphone-uri din lume iar producătorii îşi deschid fabrici în această ţară ca să evite taxele de import. Samsung construieşte la rândul ei o fabrică lângă New Delhi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici