Apple lansează noi cipuri de calculator pe fondul crizei semiconductorilor

  • Apple şi-a lansat noile cipuri
  • M1Pro şi M1Max fac funcţională noua gamă de laptop-uri MacBook Pro
  • Apple susţine că cipul M1 Max este cel mai puternic din lume
651 afișări
Imaginea articolului Apple lansează noi cipuri de calculator pe fondul crizei semiconductorilor

Sursa foto: profimedia

Noile cipuri au fost lansate la aproape un an după ce Apple a făcut anunţul că va lansa  primele computere Mac alimentate cu procesor propriu pe bază de siliciu. Lansarea vine la scurt timp după ce Apple a redus producţia la nivel global a noului său model de IPhone, pe fondul crizei semiconductorilor.

Ani de zile, Apple a folosit cipuri proiectate de Intel. Trecerea la proiectarea propriului cip pe bază de siliciu înseamnă un pas uriaş pentru companie, afirmă analiştii.

„Apariţia Apple Silicon a impulsionat gama MacBook”, declară Ben Wood, analist şef la CCS Insight.

Siliciul proiectat de Apple nu va izola compania de lipsă, este de părere Ben Wood.

„Faptul că Apple şi-a proiectat propriile cipuri nu înseamnă neapărat că este imun la deficitul mondial actual”, a declarat Wood.

Compania susţine că noile cipuri vor obţine performanţe comparabile cu cel mai recent cip de laptop cu 8 nuclee care rulează la viteză maximă în timp ce utilizează 70% din putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici