Campion cu joystick-ul: un român s-a calificat în finala turneului eChampions League

  • Cosmin Petrescu s-a calificat în finala turneului eChampions League
  • Cei mai buni 32 de jucători din Europa se vor lupta în turneul de 280.000 de euro
  • Legitimat NFG eSports, Cosmin joacă FIFA la nivel profesionist de doar un an şi jumătate
644 afișări
Imaginea articolului Campion cu joystick-ul: un român s-a calificat în finala turneului eChampions League

Sursa foto: profimedia

Pentru doar a doua oară în ultimii 6 ani, un român a ajuns printre cei mai buni jucători de FIFA din Europa.

Cosmin Petrescu a învins 6 adversari în drumul spre turneul eChampions League. Se va lupta la începutul lunii mai cu alţi 31 de jucători. Cosmin este gamer profesionist de mai puţin de doi ani şi e la cel mai important succes din carieră. 
 
COSMIN PETRESCU - gamer profesionist FIFA: A fost un stres foarte, foarte mare. Este cel mai greu turneu. Champions League este singurul turneu unde toţi jucătorii de pe Xbox vin pe Playstation. Am început cu o înfrângere, o înfrângere foarte foarte urâtă, în minutul 87 la scorul de 3-3 am ratat un penalty şi apoi am pierdut în prelungiri.
 
În spatele succesului său este o muncă titanică. Are antrenor la clubul de care aparţine şi se pregăteşte zilnic pentru meciuri. 
 
COSMIN PETRESCU - gamer profesionist FIFA: Mă antrenez foarte mult, în medie minim 6 ore zilnic. Sunt zile în care mă joc şi 10-12 ore. Îmi analizez meciurile, văd unde greşesc dar cel mai important cred eu că este cam 70% din randamentul unui jucător: partea psihică. Contează foarte mult să ai un antrenor. Un antrenor care în acelaşi timp este şi un bun psiholog, să te ţină calm, să vorbească mereu cu tine. Şi asta m-a ajutat mult.
 
Chiar dacă reuşitele la FIFA îl pot ajuta să îşi asigure viitorul din punct de vedere financiar, el continuă să se concentreze şi pe şcoală. Este în anul 3 la Universitatea din Sunderland la business şi management. În restul timpului, are controllerul în mână.
 
COSMIN PETRESCU - gamer profesionist FIFA: Asta sfătuiesc toţi copiii, să-şi termine studiile. După aceea pot face orice. Cele mai importante sunt studiile. Recomand tuturor celor care vor să se apuce să facă sport, să iasă să se plimbe. Eu, de exemplu, înainte de anumite turnee ies şi mă plimb o oră, două, mă relaxez, şi apoi mă joc la turneu, pur şi simplu trebuie să te mai deconectezi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici