Dacia Sandero s-a vândut ca pâinea caldă în 2021. Premieră pentru constructorul român

Dacia Sandero a fost în primele 11 luni din 2021 al doilea cel mai bine vândut model auto la nivel european, cu 176.650 de unităţi, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, când însă era comercializată generaţia anterioară, conform datelor Jato Dynamics.

4770 afișări
Imaginea articolului Dacia Sandero s-a vândut ca pâinea caldă în 2021. Premieră pentru constructorul român

Ce performanţe financiare a obţinut Dacia Sandero în 2021? În premieră, mo­delul Dacia încheie în top trei

În premieră, mo­delul Dacia produs atât în Ro­mânia, la Mioveni, cât şi la Tanger, în Maroc, încheie anul în top trei şi se apropie de vo­lumele modelului Volkswagen Golf, care de foar­te mulţi ani deţine titlul de cel mai bine vândut auto­mo­bil la nivel euro­pean. Golf a mar­cat în 11 luni din 2021 o scă­de­re de 24% a vo­lumelor, la 191.924 de uni­tăţi, Volkswagen fiind printre măr­cile afectate de criza compo­nen­telor electronice.

În Italia, Dacia s-a clasat printre mărcile cu cele mai mari creşteri în 2021. Per total, marca autohtonă a înregistrat anul trecut aproape 61.700 de autoturisme noi înma­triculate, în creştere cu 15% faţă de 2020. Însă pe final de an, având în vedere că în noiembrie uzina a produs la capacitate maximă, creş­te­rea din decembrie a ajuns la 30% sus­ţinută în special de SUV-ul Duster, care a fost şi al doilea cel mai bine vândut model pe piaţa ita­lia­nă. Dacia a mizat puternic în ulti­mii doi ani pe motorizările pe GPL, iar acestea au o cerere ridicată în Italia.

În Franţa Dacia a încheiat anul cu o creştere de aproape 30 de pro­cente, ajungând la 125.200 de unităţi şi o cotă de piaţă de 7,5%. Mai mult, Dacia reprezintă acum o treime din vânzările Grupului Renault în Franţa. Creşterea Dacia vine pe o piaţă franceză afectată de criza componentelor electronice, unde volumele au scăzut cu 15% în decembrie şi au stagnat la nivel de 2021 faţă de 2020.

Uzina Dacia de la Mioveni a demarat la începutul lunii decem­brie producţia noului crossover Jogger, odată ce s-au deschis şi co­menzile în cadrul reţelei de dealeri.

Odată cu de­ma­rarea pro­duc­ţiei lui Jogger uzi­na Dacia revine la pa­tru modele, com­pletând linia ală­turi de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

În 2020 au fost eliminate din producţie mode­le­le Logan MCV - înlocuit acum de Jogger şi Sandero, care odată cu tre­cerea la cea de-a treia generaţie a fost mutat integral în Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici