De ce vrea Uniunea Europeană să interzică anumite companii care mizează pe tehnologia 5G. Ce probleme au depistat

  • Uniunea Europeană ia în considerare interzicerea obligatorie a companiilor de telecomunicaţii cu probleme
  • Breşele de securitate din reţeaua 5G sunt un factor determinant în decizia autorităţilor de la Bruxelles
  • Decizia afectează marii jucători, printre care şi Huawei Technologies Co Ltd din China
1412 afișări
Imaginea articolului De ce vrea Uniunea Europeană să interzică anumite companii care mizează pe tehnologia 5G. Ce probleme au depistat

Sursa foto: MediafaxFoto

Uniunea Europeană ia în considerare interzicerea tuturor companiilor care prezintă un risc ridicat de securitate pentru consumatorii europeni în reţeaua 5G. Măsura ar putea afecta şi marii jucători de pe piaţa europeană, printre care se numără şi Huawei Technologies.

În 2020, UE recomanda statelor membre să restricţioneze sau să excludă furnizorii de 5G cu risc ridicat, care prin furnizarea de echipamente defecte pot afecta reţelele de telecomunicaţii naţionale. Totodată, UE a rezistat presiunii din partea Washingtonului pentru interzicerea totală a companiilor de telecomunicaţii chineze.

Deoarece recomandările nu au generat obligativitate în 2020, UE ar putea introduce o interdicţie obligatorie pentru companiile considerate problematice din punct de vedere al securităţii, în cazul în care statele membre precum Germania aprobă o astfel de măsură.

Huawei neagă interese obscure precum şi acuzaţii de spionaj digital. Compania chineză susţine cu tărie că şi-a rezolvat breşele de securitate iar ţările care vor achiziţiona echipamente 5G nu vor întâmpina probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici