Drona şi roverul fac echipă. Proiectul Raven a primit aprobarea NASA

  • O echipă de la Universitatea din Arizona a început, în Islanda, testarea dronelor care vor zbura pe Marte
  • Proiectul poartă denumirea de RAVEN şi a primit aprobare NASA
  • Se vor testa munca în echipă a unui rover şi a unei drone care vor analiza suprafaţa planetei
499 afișări
Imaginea articolului  Drona şi roverul fac echipă. Proiectul Raven a primit aprobarea NASA

Drona şi roverul fac echipă. Proiectul Raven a primit aprobarea NASA

Ceea ce oamenii pe Pământ numesc muncă în echipă se poate realiza şi pe planeta Marte. Cu o mică diferenţă. 

De data asta, suntem înlocuiţi de drone şi rovere. 
 
O echipă de la Universitatea din Arizona a început să testeze drone care vor zbura deasupra suprafaţei planetei Marte. Au ales câmpurile pline de lavă ale Islandei. Asta datorită câmpurilor de lavă care sunt lipsite de plante. Suprafaţa solului vulcanic seamănă cu cea de pe Marte.
 
Proiectul RAVEN a primit aprobarea NASA. Se testează posibilitatea ca vehiculele terestre şi aeriene să parcurgă suprafeţe ale planetei roşii care nu sunt accesibile în acest moment. Un alt rol va fi acela de a preleva mostre din spaţiile greu accesibile.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici