Elon Musk continuă investiţiile în China. Tesla va construi o fabrică de baterii Megapack în Shanghai

Tesla va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce baterii Megapack, a anunţat duminică agenţia de presă de stat chineză Xinhua.

447 afișări
Imaginea articolului Elon Musk continuă investiţiile în China. Tesla va construi o fabrică de baterii Megapack în Shanghai

Tesla va începe construcţia fabricii în al treilea trimestru şi va începe producţia în al doilea trimestru din 2024, a relatat Xinhua de la o ceremonie de semnare din Shanghai.

Completând o imensă uzină existentă din Shanghai care produce vehicule electrice, noua fabrică va produce iniţial 10.000 de unităţi Megapack pe an, echivalentul a aproximativ 40 de gigawaţi-oră de stocare a energiei, care vor fi vândute la nivel global, scrie Reuters.

Cu noua fabrică din Shanghai, Tesla va profita de lanţul de aprovizionare cu baterii din China, lider mondial, pentru a creşte producţia şi a reduce costurile unităţilor sale Megapack cu baterii litiu-ion, pentru a răspunde cererii în creştere de stocare a energiei la nivel global, pe măsură ce lumea trece la utilizarea mai multor energii regenerabile.

Tesla îşi generează majoritatea banilor din afacerea cu maşini electrice, dar Musk s-a angajat să îşi crească activitatea în domeniul energiei solare şi al bateriilor până la aproximativ aceeaşi dimensiune.

Tesla are în prezent o megafabrică în Lathrop, California, capabilă să producă 10.000 de Megapack-uri pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici