iPhone din India: fabrica Foxconn se extinde în Asia

Gigantul chinez intenţionează să mărească producţia de iPhone la 20 de milioane pe an.

196 afișări
Imaginea articolului iPhone din India: fabrica Foxconn se extinde în Asia

IPhone din India: fabrica Foxconn se extinde în Asia

Potrivit Wall Street Journal, Foxconn are în vedere o extindere puternică în India. Este principalul furnizor al Apple pentru iPhone-urile sale.

Gigantul taiwanez este dornic să extindă producţia de iPhone la fabrica sa existentă de lângă Chennai, în statul Tamil Nadu, din sudul Indiei. Scopul este de a creşte producţia de iPhone la aproximativ 20 de milioane de unităţi anual până în 2024.

Potrivit Bloomberg, Foxconn intenţionează, de asemenea, să construiască o nouă fabrică de componente iPhone pe un teren de 300 de acri lângă Aeroportul Internaţional Kempegowda din Bangalore.

Capitala statului Karnataka, o regiune de sud-vest a Indiei cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de PIB pe cap de locuitor din ţară şi îşi propune să devină unul dintre principalele centre de producţie din regiune. Proiectul ar valora o investiţie de circa 700 de milioane de dolari, în condiţiile în care locurile de muncă actuale oferite de Foxconn s-ar tripla până la 100.000.

În ultimii ani, guvernul Modi a introdus stimulente de miliarde de dolari pentru a atrage producătorii internaţionali în India, cu dorinţa de a stimula locurile de muncă în producţia avansată şi de a reduce dependenţa de electronicele importate. O manevră care se potriveşte bine cu încercarea Foxconn şi a celorlalţi giganţi ai sectorului de a-şi diversifica afacerile în afara Chinei. O tendinţă care a dus la relocarea parţială a unor linii de producţie în Vietnam, cealaltă atracţie majoră a acestui fenomen.

Conform previziunilor DigiTimes Research, India ar trebui să producă până la jumătate din iPhone-urile din lume până în 2027.

Înainte de a merge în India, preşedintele Foxconn a fost în China. În special în Zhengzhou, unde se află imensa fabrică deţinută de el redenumită „iphone City”, unde în ultimele luni au avut loc proteste în masă ale muncitorilor pentru neplata bonusurilor în timpul restricţiilor anti-Covid.

Fondatorul Foxconn şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din Taiwan din ianuarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici