Metaversul pierde utilizatori şi nu-şi atinge obiectivele. Ce îl împiedică să-şi atingă potenţialul estimat de specialişti

Horizon Worlds, metaversul principal al companiei Meta, care deţine platforma Facebook, nu reuşeşte să îndeplinească aşteptările interne de performanţă, potrivit The Wall Street Journal, care a analizat documente interne ale companiei, scrie CNBC.

2130 afișări
Imaginea articolului Metaversul pierde utilizatori şi nu-şi atinge obiectivele. Ce îl împiedică să-şi atingă potenţialul estimat de specialişti

Sursa foto: Profimedia

Meta şi-a propus iniţial să ajungă la 500.000 de utilizatori activi lunar în Horizon Worlds până la sfârşitul anului, dar numărul actual este sub 200.000, potrivit raportului. În plus, documentele au arătat că majoritatea utilizatorilor nu s-au mai întors la Horizon după prima lună pe platformă, iar numărul de utilizatori a scăzut constant din primăvară, potrivit Journal.

Doar 9% dintre lumi sunt vizitate de cel puţin 50 de persoane, iar majoritatea nu sunt vizitate niciodată, potrivit raportului.

Raportul vine în contextul în care acţiunile companiei scad, numărul de utilizatori scade, iar agenţii de publicitate reduc cheltuielile. Acţiunile Meta au scăzut cu 62% în acest an.

Meta s-a rebranduit anul trecut pentru a reflecta ambiţiile companiei dincolo de social media. CEO-ul Mark Zuckerberg a fost interesat în mod special de construirea metaversului, care este o lume virtuală ce permite utilizatorilor să lucreze şi să se joace împreună.

Drept urmare, Meta a creat Horizon Worlds, care este o reţea de spaţii virtuale în care utilizatorii pot interacţiona unii cu alţii sub formă de avatare. Persoanele pot accesa Horizon prin intermediul căştilor de realitate virtuală Quest ale Meta.

În încercarea de a stârni un oarecare entuziasm în jurul metaversului, Zuckerberg a prezentat marţi, în cadrul conferinţei Meta Connect, cea mai nouă cască de realitate virtuală a companiei sale, denumită Meta Quest Pro. Dispozitivul costă 1.500 de dolari şi conţine tehnologii noi, cum ar fi un cip de calculator mobil avansat Snapdragon.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru The Wall Street Journal că firma continuă să aducă îmbunătăţiri metaversului, care a fost întotdeauna menit să fie un proiect de mai mulţi ani. Reprezentanţii Meta nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNBC.

Meta a declarat că va lansa o versiune web a Horizon pentru dispozitive mobile şi computere în acest an, dar purtătorul de cuvânt nu a avansat nicio dată de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici