VIDEO: Programul Artemis. NASA depăşeşte încă un obstacol în drumul spre Lună

  • NASA a avut un test static cu cele patru motoare ale rachetei SLS
  • Această rachetă urmează să ducă oameni pe Lună, în câţiva ani
  • În etapa următoarea de testare va avea loc o lansare adevărată
374 afișări

Un pas mic pentru NASA, un salt uriaş în efortul de a merge din nou pe Lună. Racheta gigantică SLS a trecut un nou test în această săptămână

NASA a depăşit un nou obstacol important în programul Artemis pentru revenirea pe Lună. Motoarele RS-25 ale rachetei SLS au funcţionat timp de 8 minute. A fost vorba de un test static care a avut loc la Centrul Spaţial Stennis din Mississippi. Au fost folosiţi 2.6 milioane de litri de carburant pentru acest succes după ce în ianuarie motoarele au funcţionat mai puţin de 2 minute.
 
Următoarea fază a proiectului presupune transportarea rachetei la centrul din Florida. Iar la finalul anului va avea loc o lansare reală alături de capsula Orion. Nu va avea însă în primă fază oameni la bord. Dacă totul va decurge aşa cum îşi doreşte NASA, punctul culminant va fi în 2024 când doi astronauţi vor ajunge pe Lună.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici