NASA vrea să ajungă pe Marte cu rachete propulsate nuclear

  • Până în 2035, NASA vrea să lanseze misiuni care să ajungă pe Marte.
  • Aterizarea pe planeta roşie, la aproximativ 140 de milioane de mile depărtare, va fi un pas gigantic.
  • Ideea motoarelor nucleare datează din anii 1940, dar tehnologia a fost revizuită abia recent ca soluţie pentru explorarea spaţiului.
8310 afișări
Imaginea articolului NASA vrea să ajungă pe Marte cu rachete propulsate nuclear

FOTO: Profimedia

Mai rece decât Antarctica şi cu puţin oxigen sau chiar deloc, Marte este un mediu ostil. Cu cât durează mai mult pentru a ajunge acolo şi cu cât astronauţii stau mai mult, cu atât sunt mai expuşi riscului.

De aceea oamenii de ştiinţă caută modalităţi de a reduce timpul de călătorie. Compania Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) din Seattle a propus o soluţie: un motor de propulsie termică nucleară (NTP) care ar putea duce oamenii de pe Pământ pe Marte în doar trei luni. În prezent, cea mai scurtă călătorie posibilă pentru o navă spaţială fără pilot este de şapte luni, dar se aşteaptă ca o misiune cu echipaj să dureze cel puţin nouă luni.

Ideea motoarelor nucleare datează din anii 1940, dar tehnologia a fost revizuită abia recent ca soluţie pentru explorarea spaţiului.
 
Michael Eades, director de inginerie la USNC-Tech, spune că rachetele cu energie nucleară ar fi mai puternice şi de două ori mai eficiente decât motoarele utilizate astăzi, ceea ce înseamnă că ar putea călători mai departe şi mai repede, în timp ce ar arde mai puţin combustibil.
 
„Tehnologia nucleară va extinde explorarea umanităţii dincolo de orbita Pământului şi în spaţiul depărtat”, a spus el pentru CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici