Prima pagină » Știri externe » Cercetătorii au găsit o nouă metodă să adauge fier și iod în alimente și băuturi, chiar și în cafea

Cercetătorii au găsit o nouă metodă să adauge fier și iod în alimente și băuturi, chiar și în cafea

Cercetătorii de la MIT au inventat un mod nou de a adăuga nutrienți importanți, cum sunt fierul și iodul, în alimente și băuturi. Ei folosesc particule foarte mici, care pot fi puse în cafea, ceai, pâine sau chiar presărate pe mâncare, fără să schimbe gustul.
Cercetătorii au găsit o nouă metodă să adauge fier și iod în alimente și băuturi, chiar și în cafea
Sursă foto: Pexels

Deficiența de fier afectează aproximativ 2 miliarde de oameni din lume și poate provoca anemie sau probleme de dezvoltare la copii.

Noua tehnologie, prezentată în jurnalul de știință Matter, este denumită NuMOF și eliberează fierul și iodul doar în stomac, astfel încât corpul să le poată absorbi complet. Particulele pot fi folosite și pentru alte minerale importante, cum sunt zincul, calciul sau magneziul.

Testele realizate pe animale arată că fierul și iodul ajung rapid în sânge după ce particulele sunt consumate.

Cercetătorii vor să creeze băuturi fortificate, cum ar fi cafea cu fier și iod, și sare care să conțină ambele minerale, pentru a ajuta oamenii să primească nutrienții necesari în alimentația de zi cu zi.