ALEGERI LOCALE 2020  ALEGE SMART. Ce ar trebui să treacă în CV primarul care are în mâini Braşovul plin de turişti

Rareş Petre, antreprenor, a făcut CV-ul primarului ideal din Braşov

1945 afișări
Imaginea articolului ALEGE SMART. Ce ar trebui să treacă în CV primarul care are în mâini Braşovul plin de turişti
În Braşov ajung anual puţin peste un milion de turişti. Banii pe care-i cheltuiesc aici sunt buni pentru economia locală, dar nu suficienţi. Îţi dau, spre comparaţie, alte cifre. În oraşele-staţiuni din Austria, vin, în fiecare an, de 10 ori mai mulţi vizitatori. Doar un singur sat-staţiune, cume e Isghl, adună jumătate de milion de turişti străini. Anual.
 
Şi banii rămân în comunitate, pentru că doar localnicii au business-uri acolo. În Braşov încă nu se întâmplă asta. Dar s-ar putea. O spune şi Rareş. Un antreprenor de 39 de ani, de profesie inginer. După 9 ani petrecuţi în America şi Irlanda, ştie exact ce vrea de la primarul lui. Să fie cinstit, cultivat, sportiv şi licenţiat în administraţie publică.
 
Din business-ul pe care îl administrează, Rareş a învăţat ce contează pentru a face performanţă. Are o fabrică de bere artizanală şi croitorie de hamace. Vrea ca primarul să eficientizeze timpul şi resursele aşa cum face şi el în cele două afaceri pe care le conduce. Aşa a reuşit să îşi dubleze capacitatea de producţie într-un an. Producea iniţial 2.000 de litri de bere pe lună. A mai investit 160.000 de euro, şi-a cumpărat o hală şi mai multe tancuri de bere, şi produce acum mai bine de dublu. 5.000 de litri pe lună de bere artizanală. 
 
Din poziţia lui ştie cum arată un CV de primar ideal. „CV-ul primarului ar trebui să fie plin, să fie cu experienţă, curat. Să aibă experienţă de management în privat, să ştie cu ce confruntă lumea, să ştie cum să administreze corect resursele unei primării, unei administraţii, să aibă cunoştinţe în administraţia publică. Multe afaceri, multe proiecte trebuie făcute la nivel international şi să poată comunica liber cu cei din alte ţări, să ştie neapărat engleză la nivel foarte bun. Ar trebui să fie licenţiat. Să treacă printr-o facultate. Studii politice sau studii administrative, relaţii publice, dar neapărat să aibă facultate. Să fie inteligent şi să îşi dozeze inteligenţa, să aibă în spate o cultură, să citească foarte mult, să înveţe, să fie un acapator de informaţie. Să aibă inclinaţii sportive, dacă se poate. Să îmi dea sentimentul că e unul ca mine, că e un om normal!”, spune Rareş Petre.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici