Australian Open | Simona Halep - Garbine Muguruza, 6-7, 5-7. Simona Halep se opreşte în semifinale, Muguruza a câştigat în două seturi

Simona Halep se opreşte în semifinale la Australian Open. Halep a pierdut în două seturi în faţa Garbinei Muguruza, scor 6-7, 5-7.

17165 afișări
Imaginea articolului Australian Open | Simona Halep - Garbine Muguruza, 6-7, 5-7. Simona Halep se opreşte în semifinale, Muguruza a câştigat în două seturi

Australian Open | Simona Halep - Garbine Muguruza, live 3-4. Ultimul obstacol înainte de marea finală: Muguruza conduce la meciuri directe

După ce şi-au împărţit mai multe servicii, Garbine Muguruza a obţinut primul break în faţa Simonei Halep, la scorul de 3-3 la game-uri. Jucătoarea română a revenit, reuşind un break, la scorul de 4-5. Primul set a ajuns în tie-break, unde Garbine Muguruza s-a impus cu 10-8.
 
Setul secund a început bine pentru Simona Halep. Românca a reuşit un break în faţa lui Muguruza, la scorul de 1-1 la game-uri. Jucătoarea din Spania a revenit, reuşind la rândul său un break, dar egalitatea nu a durat mult, Muguruza având din nou un serviciu pierdut. După ce şi-au împărţit mai multe game-uri, Halep a avut şi ea un serviciu pierdut, la scorul de 5-4 la game-uri. La scorul de 6-5, Muguruza a mai reuşit un break, impunându-se după aproximativ două ore şi 5 minute.
 
În finala competiţiei, Garbine Muguruza o va înfrunta pe Sofia Kenin, cea care a învins-o pe Ashleigh Barty, cu scorul de 7-6(6), 7-5.
 
Simona Halep - Garbine Muguruza 6-7, 5-7
 
5-7: Halep se opreşte în semifinale la Australian Open. Muguruza se impune în două seturi!
5-6:
Muguruza trece la conducere, iar Simona Halep va servi pentru a trimite meciul în tiebreak şi pentru a rămâne în meci.
5-5: Mugururza se salvează pe finalul setului şi continua lupta.
5-4: Game alb reuşit de Muguruza, dar Simona Halep va servi pentru câştigarea setului.
5-3: Halep, la un pas de câştigarea setului secund. Muguruza va servi pentru a rămâne în set.
4-3: Muguruza revine de la 0-30 şi câştigă game-ul, dar Simona rămâne la conducere.
4-2: Halep reuşeşte să câştige două game-uri consecutive şi are un avantaj important în setul secund.
3-2: Încă un break reuşit de Simona Halep care revine la conducere.
2-2: Muguruza revine rapid şi egalează.
2-1: Break reuşit de Simona Halep care preia conducerea setului.
1-1: Halep încheie game-ul cu un as şi egalează.
0-1: Muguruza îşi câştigă serviciul şi îşi adjudecă primul game din setul secund.
 
6-7: Simona pierde dramatic primul set, la tiebreak, scor 8-10.
6-6:
Muguruza se salvează şi trimite meciul la tiebreak.
6-5: Halep câştigă trei game-uri consecutive, iar acum Muguruza va servi pentru a rămâne în set.
5-5: Revenire de senzaţie a Simonei care reuşeşte un break la zero într-un moment crucial.
4-5: Simona îşi face serviciul, Muguruza va servi pentru a câştiga setul.
3-5: Muguruza se distanţează, iar Simona va servi pentru a rămâne în lupta pentru primul set.
3-4: Muguruza reuşeşte break-ul şi preia conducerea pentru prima dată.
3-3: Muguruza îşi face serviciul şi egalează. Niciun break, deocamdată, în această semifinală.
3-2: Revenire spectaculoasă a Simonei în game-ul cinci: a revenit de la 15-40 şi a salvat două mingi de break.
2-2: Spre deosebire de Halep, Muguruza luptă intens pentru fiecare punct pentru a-şi face serviciul.
2-1: Răspunsul Simonei vine imediat: game alb reuşit de Halep.
1-1: Muguruza îşi face serviciul, cu emoţii, şi egalează.
1-0: Simona începe bine meciul şi câştigă primul game pe serviciul său.
 
INFO: Sofia Kenim a reuşit surpriza în semifinalele Australian Open şi a învins-o pe Ashley Barty în două seturi, scor 7-6, 7-5

INFO: Meciul Simonei va începe după cealaltă semifinală de la Australian Open, Ashley Barty - Sofia Kenin
 
Simona Halep s-a calificat fără emoţii în semifinalele Australian Open după ce a învins-o pe Anett Kontaveit în două seturi, scor 6-1, 6-1.
 
Gabine Muguruza a ajuns în semifinale tot după un meci în două seturi, contra rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-3. Diferenţa dintre cele două sportive s-a făcut la numărul minutelor petrecute pe teren. Halep s-a calificat după doar 53 de minute, în timp ce Muguruza a avut nevoie de o oră şi 33 de minute pentru a se califica.
 
Australian Open | Simona Halep nu s-a uitat la meciul Muguruzei
 
Simona Halep a declarat imediat după partida cu Kontaveit că nu se va uita la ultimul meci al Garbinei Muguruza. Halep a precizat că îşi va folosi puţinul timp liber pentru a se relaxa şi pentru a merge la cumpărături.
 
"Nu, nu o să mă uit la meci. O să mă bucur de această zi, pentru că mai e mult din ea. O să mă liniştesc, o să merg la cumpărături, ca în fiecare zi, pentru că asta mă motivează, aşa cum am spus şi la meciul trecut. Mâine, o să mă gândesc la meci, azi, nimic despre tenis. Nu vă spun ce o să cumpăr, merg la magazine şi văd acolo ce mă inspiră. De fiecare dată îmi cumpăr câte ceva. Lucruri mici, dar îmi cumpăr.", a declarat Simona Halep la conferinţa de presă.
 
Australian Open | Muguruza nu a ştiut cu cine va juca în semifinale
 
Muguruza, locul 32 în clasamentul WTA, a aflat pe teren că românca îi va fi adversară în semifinale. Muguruza a învins-o în două seturi pe Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-3, şi a aflat de la reporterul care îi lua interviu cu cine se va duela pentru un loc în finală.
 
”Nu ştiu cu cine voi juca, dar vreau să aflu. Rămâne între mine şi antrenoarea mea cum voi pregăti meciul. Sunt pregătită. Sunt încântată că voi juca prima mea semifinală aici. Cu siguranţă îmi voi studia adversara. O cunosc de mult timp şi va fi un meci dur”, a declarat Garbine Muguruza.
 
Australian Open | Muguruza conduce la dueluri directe
 
Simona Halep şi Garbine Muguruza s-au întâlnit de cinci ori până acum, iar sportiva din Spania conduce cu 3-2. Muguruza a câştigat toate cele trei partide pe suprafaţă hard, în timp ce Halep şi-a obţinut victoriile pe zgură.
 
Halep a câştigat la turneul de la Stuttgart în 2015 şi în semifinalele Roland Garros în 2018. Muguruza a câştigat contra Simonei în 2014 la turneul de la Wuhan, în 2015 în FedCup şi în 2017 la turneul de la Cincinnati.
 
Garbine Muguruza a câştigat turneele de la Roland Garros în 2016, respectiv Wimbledon 2017, dar nu a mai jucat o semifinală la un turneu major din 2018. Atunci, juca în semifinalele Roland Garros unde era eliminată chiar de Simona Halep.
 
Australian Open | Simona Halep, urcare în clasament
 
Simona Halep va urca pe locul secund în clasamentul WTA de la începutul săptămânii viitoare, indiferent de rezultatul meciului cu Garbine Muguruza. 
 
Simona Halep a început Australian Open pe poziţia a patra în clasamentul mondial, însă parcursul foarte bun de la turneul australian i-a adus o urcare de două poziţii în ierarhia WTA.
 
sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici